ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το συγκλονιστικό αντίο στη Λένα Μελανίδου – «Θα είσαι αιώνια παρούσα, μέσα σε όλα για τα οποία πάλεψες...»

Το συγκλονιστικό αντίο στη Λένα Μελανίδου – «Θα είσαι αιώνια παρούσα, μέσα σε όλα για τα οποία πάλεψες...»

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε ο πρόωρος θάνατος της Λένας Μελανίδου που αποτελούσε ιδρυτικό μέλος και μαέστρος της Δικοινοτικής Χορωδίας για την ειρήνη στην Κύπρο.

Η δικοινοτική χορωδία αποχαιρετά τη Λένα Μελανίδου με ένα συγκλονιστικό αντίο και υπόσχεται ότι θα κρατήσει πολύτιμο φυλακτό την ανιδιοτέλειά της αλλά και τον επίπονο κόπο που κατέβαλλε για να για να κρατά σε διαρκή δράση την χορωδία για 25 συναπτά έτη.

Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη στην Κύπρο:

Αγαπημένη μας Λένα, Λένα της καρδιάς μας. Πριν λίγo αποχαιρετήσαμε το σώμα σου. Το φθαρτό σώμα επέστρεψε στην μάνα γη. Αποχαιρετήσαμε την ψυχή σου. Την ψυχή που βρίσκεται ήδη στο δρόμο για να συναντήσει άλλες αγγελικές ψυχές που έφυγαν πριν από σένα. Οι άγγελοι, ετοιμάζουν για σένα μια υποδοχή αντάξια της γήινης παρουσίας σου.

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κοντά μας , ούτε το σώμα σου ,ούτε την ψυχή σου. Θα κρατήσουμε όμως ολοζώντανα μέσα μας, το ανυπότακτο πνεύμα σου, την αγωνιστικότητα σου , το ασίγαστο πάθος σου για την Ειρήνη και την επανένωση της μικρής μας πατρίδας, την απροσμέτρητη αγάπη σου για τον τόπο και ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους του. Θα κρατήσουμε πολύτιμο φυλαχτό την ανιδιοτέλεια σου, που σε οδηγούσε να αρνείσαι την παραμικρή υλική ανταμοιβή για τις αμέτρητες ώρες και τον επίπονο κόπο που κατέβαλλες , για να κρατάς σε διαρκή δράση την χορωδία μας για 25 συναπτά έτη.

Θα πορευόμαστε στον δρόμο των οραματισμών σου για ένα κόσμο της Ειρήνης, της αλληλεγγύης , της συναδέλφωσης, της φιλίας, της αγάπης. Θα φωτίζει τις ψυχές και τη στράτα μας, η φλόγα που ξεπηδούσε από τα μάτια σου σαν «γλώσσες που κάμνουν το λαμπρόν”, όταν διηύθυνες την χορωδία και όταν ήθελες να περιγράψεις τις εικόνες που οραματιζόσουνα για την παράσταση που ακολουθούσε. Θα μας γεμίζει με πείσμα και θέληση να γίνουμε καλύτεροι χορωδοί , η μεγάλη σου επιθυμία και προσπάθεια να πετύχεις καλλιτεχνικά άρτιο αποτέλεσμα στις εμφανίσεις της χορωδίας . Όλα τούτα δεν θα σβήσουν ποτέ , όσα χρόνια και να περάσουν.

Αγαπημένη Λένα, Λένα της καρδιάς μας. Δεν σε διέκρινε κάποια ιδεολογικοπολιτική ένταξη. Δεν υπηρετούσες κάποιο προδιαγεγραμμένο στόχο. Δεν οραματίστηκες κάποιο καλύτερο κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Η δική σου ενέργεια και δράση δεν είχε εξωγενές κίνητρο. Η δική σου ενέργεια και δράση ήταν πηγαία , παρορμητική, ήταν προϊόν εσωτερικής ανάγκης. Ήταν αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής , χωρίς έξωθεν επιδράσεις. Και αυτό ακριβώς σε έκανε ξεχωριστή, μοναδική. Έτσι ήσουν φτιαγμένη, και λειτούργησες αυτόνομα ,εμπνευσμένα , αυθόρμητα, αληθινά , ριψοκίνδυνα κάποτε, αλλά πάντα πετυχημένα και χρήσιμα για όλους. Για σένα , για τους γύρω σου, για τον τόπο σου.

Υπήρξες εξαιρετική, χαρισματική μουσικός. Θα μπορούσες με άλλες επιλογές να ήσουν μία βραβευμένη καλλιτέχνης υψηλών προδιαγραφών. Επέλεξες ,μαζί με τους Τ/κ συναδέλφους σου, τον Caner αρχικά και τον Kürşat στη συνέχεια, να ηγηθείς μιας δικοινοτικής ομάδας χορωδών περιορισμένων φωνητικών ικανοτήτων , και να τους διευθύνεις στα χωράφια του Περγάμου, σε χωριά , σε κάθε προσφερόμενο τόπο. Ρισκάροντας επαγγελματικά. Ακόμα μια διάσταση του ανιδιοτελούς μεγαλείου σου.

Έφυγες πολύ νωρίς. Είχες πολλά να δώσεις ακόμα. Και έφυγες χωρίς να δεις το όραμα της επανενωμένης πατρίδας να υλοποιείται. Αλλά κανένας μας δεν καθορίζει το τέλος του. Εμείς τα μέλη της δικοινοτικής χορωδίας, σου υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέχρι την τελική δικαίωση. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε , “όχι για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, αλλά για να σμίξουμε τον κόσμο”. Θα συνεχίσουμε να οργώνουμε την Κύπρο και τον κόσμο βροντοφωνάζοντας στο τέλος κάθε εμφάνισης μας “ Kıbrıs’ta Barış engelenemez” και “ Η Κύπρος ανήκει στο λαό της” Και η δική σου φωνή θα αντηχεί στεντόρεια στην ατμόσφαιρα . Και θάσαι εκεί, μέσα σε κάθε νότα των τραγουδιών, θα πλημμυρίζεις τις καρδιές μας, θα αιωρείσαι πάνω από τον χώρο και θα διορθώνεις κάθε μας λάθος. Άλλωστε και μέχρι τώρα , όταν μας διηύθυνες στις παραστάσεις , έφευγες , πετούσες , δεν πατούσες στη γη. Θα είσαι μέσα σε κάθε δάκρυ μας, που αβίαστα τρέχει όταν τραγουδάμε για την πατρίδα που μοιράστηκε στα δυό.

Ναι αγαπημένη Λένα, ναι Λένα της καρδιάς . Έφυγε το σώμα και η ψυχή σου. Αλλά δεν πέθανες. Θα είσαι αιώνια παρούσα, μέσα σε όλα για τα οποία πάλεψες και έδωσες το είναι σου. Μέσα σε όλους που αγάπησες και σε αγάπησαν. Και όχι μόνο σαν μνήμη, αλλά σαν αέναη αιώνια παρουσία.

Γειά σου και καλή αντάμωση στους αγώνες που έπονται.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top