ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα για απόπειρα διάρρηξης εκκλησίας και διαρρήξεις δωματίων ξενοδοχείων - Η υπόθεση διερευνάται

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα για απόπειρα διάρρηξης εκκλησίας και διαρρήξεις δωματίων ξενοδοχείων - Η υπόθεση διερευνάται

Δύο υποθέσεις απόπειρας διάρρηξης κτιρίου, απόπειρα διάρρηξης εκκλησίας, διάρρηξης δωματίων ξενοδοχείου και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, στις 27.12.21 στις 21:00 το βράδυ καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 25χρονη ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου που βρίσκεται στην Πάφο, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 24- 27 Δεκεμβρίου του 2021 έγινε απόπειρα διάρρηξης του Γυμναστηρίου της. Την ίδια ημέρα, φέρεται να διαπίστωσε κατόπιν επιθεώρησης από τα πλάνα κλειστού κυκλώματος που διατηρεί, ότι στις 24.12.21 γύρω στις 02:00 άγνωστος άνδρας με τη χρήση εργαλείου προσπάθησε να παραβιάσει την κλειδαριά της πόρτας του γυμναστηρίου. Από τη μελέτη του κλειστού κυκλώματος και των πλάνων που είδαν τα μέλη του Κλιμακίου Διαρρήξεων του ΤΑΕ Πάφου, αναγνωρίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 34 ετών μόνιμος κάτοικος Πάφου.

Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης αναζητήθηκε στην κατοικία του και σε άλλους χώρους, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί στο παρόν στάδιο. Ο κ. Ιωάννου είπε πως οι προσπάθειες για εντοπισμό του συνεχίζονται.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, χθες στις 07:45 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από φρουρό ασφαλείας σε ξενοδοχείο της Πάφου, ότι την ίδια ημέρα και ώρα ενώ βρισκόταν στην εργασία του είδε από τις κάμερες ασφαλείας ένα αυτοκίνητο χρώματος άσπρου και με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής να σταθμεύει στον χώρο στάθμευσης παρά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Χλώρακα.

Στην συνέχεια κατέβηκαν δύο άτομα, ο συνοδηγός και ο οδηγός του οχήματος, μετέβησαν έξω από την Εκκλησία και φέρεται να προσπάθησαν να τη διαρρήξουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ακολούθως τα δύο πιο πάνω πρόσωπα εγκατέλειψαν τη σκηνή και ένας εξ αυτών επέστρεψε πίσω, μετέβη με τα πόδια σε γειτονικό ξενοδοχείο. Ακολούθως χάθηκε από τα πλάνα του κλειστού κυκλώματος .

Το συγκεκριμένο όχημα που αναφέρθηκε πιο πάνω τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και την ίδια ημέρα στις 19:50 προσήλθε σ` αυτό ο οδηγός του. Αφού τον προσέγγισαν τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου και ερευνήθηκε, ανεβρέθηκαν στην κατοχή του μέσα σε τσάντα που είχε στον ώμο του ένα μαχαίρι και άλλα αντικείμενα. Ακολούθως αυτός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας και της παράνομης κατοχής περιουσίας. Σε περαιτέρω έρευνα που του έγινε, ανεβρέθηκε μέσα σε τσαντάκι που είχε, στο λαιμό του κάτω από από το μπουφάν του, μια πένσα πολυεργαλείων με χειρολαβή μέσα σε θήκη και ένα μαχαίρι με λεπίδα έξι εκατοστών, καθώς επίσης και μια χρεωστική κάρτα τράπεζας σε άλλο όνομα.

Στην συνέχεια αυτός συνελήφθη για το αδίκημα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και κατόπιν δικής του συγκατάθεσης προέβη σε υπόδειξη σκηνής, υπέδειξε δωμάτιο των ξενοδοχείων στο οποίο είχε προβεί προηγουμένως στη διάρρηξη του και έκλεψε αυτά που τελικά εντοπίστηκαν στην κατοχή του .

Μετά από επιπρόσθετες εξετάσεις διαφάνηκε πως πρόκειται για πρόσωπο που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο ηλικίας 46 χρόνων ο οποίος είναι ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του πιο πάνω οχήματος. Στη συνέχεια κατόπιν μελέτης του κλειστού κυκλώματος διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο πρόσωπο που επέβαινε του οχήματος ως συνοδηγός είναι 20χρονος που έχει απασχολήσει το Κλιμάκιο διαρρήξεων και κλοπών του ΤΑΕ Πάφου. Ο 46χρονος ανακρίθηκε γραπτώς, ανέφερε τι συνέβη και στη συνέχεια εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο. Τα δύο πρόσωπα αφού ανακρίθηκαν παραδέχτηκαν την διάπραξη των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top