Μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα: Μειώνουν την καραντίνα σε πέντε ημέρες για όσους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα

Μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα: Μειώνουν την καραντίνα σε πέντε ημέρες για όσους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα

Τη μείωση της καραντίνας για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Omicron και εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα αποφάσισαν στελέχη του υπουργείου Υγείας και ειδικοί που μετέχουν σε σχετική σύσκεψη.

Ειδικότερα, μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC, αλλά και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας ειδικά στους νέους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.