ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Γέμισαν οι κλίνες λέει η ΠΑΣΥΝΟ – «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» εργαζόμενοι και ασθενείς

Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Γέμισαν οι κλίνες λέει η ΠΑΣΥΝΟ – «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» εργαζόμενοι και ασθενείς

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε ανακοίνωση της σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου καταγγέλλει ότι «οι ασθενείς και το προσωπικό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας παραμένουν στο έλεος της Πολιτείας για άλλη μια φορά, και ειδικά τώρα τις γιορτινές μέρες, ενώ την ίδια ώρα τα κρούσματα του COVID – 19 και της νέας μετάλλαξης αυξάνονται και πληθύνονται».

«Σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, παρατημένα από την κοινωνία και την Πολιτεία, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζουν αυτές τις μέρες τον δικό τους Γολγοθά. Δεν φτάνει που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, σε ένα άθλιων συνθηκών νοσηλευτήριο, είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, καθώς η πληρότητά του έχει ξεπεράσει από καιρού τα αποδεκτά επίπεδα», αναφέρει η συντεχνία.

Για ακόμη μια φορά πως «το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με νύχια και με δόντια για να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά πλέον είναι πέραν των δυνάμεων τους», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και προσθέτει ότι «η υπερπληρότητα του Νοσοκομείου βρίσκεται εκτός αποδεκτών ορίων, ημέρες γιορτών, με άμεσες επιπτώσεις στη στελέχωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού».

Τα μέλη της συντεχνίας «εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες και τους φόβους τους ότι μια μέρα θα είναι μάρτυρες ενός κακού, το οποίο δεν θα μπορούν να το αποτρέψουν και δεν θα έχουν απολύτως καμιά ευθύνη για αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταληκτικά η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες της για τους εργασιακούς κινδύνους που ελλοχεύουν στον θάλαμο 37, τους οποίους κοινοποίησαν σε πρόσφατη επιστολή τους στην Υπηρεσία, για τα οποία -όπως αναφέρει- δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top