Παραχωρείται ηλεκτρικό ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα

Παραχωρείται ηλεκτρικό ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα

Σε αίτημα της τ/κ πλευράς για παραχώρηση ηλεκτρικού ρεύματος συγκεκριμένες ώρες, ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση της Δημοκρατίας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Το αίτημα μεταβιβάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου και η παραχώρηση ρεύματος μέσω της διασύνδεσης των δύο συστημάτων που υπάρχει ήδη, γίνεται από τότε μέχρι και σήμερα, 28 του μηνός μεταξύ των ωρών 16.00 και 21.30, που θεωρούνται ώρες αιχμής για την ζήτηση ρεύματος.

Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε νέο αίτημα από την τ/κ πλευρά για επέκταση της μεταφοράς ρεύματος, αλλά αν υπάρξει, αυτό θα ικανοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η τ/κ πλευρά χρωστά περίπου 2100 μέγκαβατ ρεύμα που της έχει παραχωρηθεί το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου, το οποίο αναμένεται να επιστραφεί μέσω του δικτύου διασύνδεσης των δύο συστημάτων.

Στα κατεχόμενα υπάρχει πρόβλημα με τις 4 γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν διακοπές ρεύματος καθημερινά σε διαφορετικές περιοχές. Όπως μεταδίδει η Χαμπέρ Κίπρις, για αύριο ανακοινώθηκε διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Λεύκας μεταξύ 9 το πρωί και 4 το απόγευμα λόγω βλάβης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η δημόσια τοποθέτηση ΠτΔ μετά την διάσκεψη Σ. Αγγελλίδη - «Ξεφεύγει του θεσμικού πλαισίου...»

Η δημόσια τοποθέτηση ΠτΔ μετά την διάσκεψη Σ. Αγγελλίδη - «Ξεφεύγει του θεσμικού πλαισίου...»

Αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που στα 65 χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας τόλμησε, παρά τις αντίθετες απόψεις κάποιων συμπεριλαμβανομένων και κάποιων στη Νομική Υπηρεσία, να προχωρήσει με τον διαχωρισμό της Νομικής Υπηρεσίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE