Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Θέματα ειδικού και ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε την Τρίτη, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πρωτοβουλίας της για ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, κατά το γεύμα έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τους τρόπους επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων που αναφύονται κατά την εξέταση θεμάτων ευρωπαϊκής φύσεως στο εθνικό κοινοβουλευτικό επίπεδο και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο ίδιο πλαίσιο εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση όλων για τη θεσμοθέτηση τακτικής επικοινωνίας, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που απασχολούν την επικαιρότητα και να καταστεί αποτελεσματικότερο το υφιστάμενο πλαίσιο εξέτασης τέτοιων θεμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE