Μέχρι τις 4/1 η μεταφορά ρεύματος προς τα κατεχόμενα - Συνεχίζεται το πρόβλημα παραγωγής ηλεκτρισμού

Μέχρι τις 4/1 η μεταφορά ρεύματος προς τα κατεχόμενα - Συνεχίζεται το πρόβλημα παραγωγής ηλεκτρισμού

Συνεχίζεται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το αίτημα λήφθηκε σήμερα, καθώς χθες το βράδυ έληξε η προηγούμενη συμφωνία παραχώρησης ρεύματος μέσω της διασύνδεσης των δύο συστημάτων.

Η μεταφορά ρεύματος αφορά τις ίδιες ώρες, 16:00 – 21:30, και πρόκειται για 30 – 35 μεγαβάτ ημερησίως.

Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τ/κ πλευρά επιστρέφει ρεύμα μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων, που είχε πάρει από την ε/κ πλευρά το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα υπάρχει πρόβλημα με τις βλάβες στις γεννήτριες των δύο ηλεκτροπαραγωγών σταθμών και παρατηρούνται διακοπές ρεύματος περιοδικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE