Μέχρι τις 4/1 η μεταφορά ρεύματος προς τα κατεχόμενα - Συνεχίζεται το πρόβλημα παραγωγής ηλεκτρισμού

Μέχρι τις 4/1 η μεταφορά ρεύματος προς τα κατεχόμενα - Συνεχίζεται το πρόβλημα παραγωγής ηλεκτρισμού

Συνεχίζεται μέχρι τις 4 Ιανουαρίου η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το αίτημα λήφθηκε σήμερα, καθώς χθες το βράδυ έληξε η προηγούμενη συμφωνία παραχώρησης ρεύματος μέσω της διασύνδεσης των δύο συστημάτων.

Η μεταφορά ρεύματος αφορά τις ίδιες ώρες, 16:00 – 21:30, και πρόκειται για 30 – 35 μεγαβάτ ημερησίως.

Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η τ/κ πλευρά επιστρέφει ρεύμα μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων, που είχε πάρει από την ε/κ πλευρά το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα υπάρχει πρόβλημα με τις βλάβες στις γεννήτριες των δύο ηλεκτροπαραγωγών σταθμών και παρατηρούνται διακοπές ρεύματος περιοδικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE