ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίτρινη προειδοποίηση για κακοκαιρία - Με καταιγίδες και ισχυρές βροχές οι τελευταίες ημέρες του 2021

Κίτρινη προειδοποίηση για κακοκαιρία - Με καταιγίδες και ισχυρές βροχές οι τελευταίες ημέρες του 2021

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το πρωί στις 05:00 κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα σημειωθεί συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών αναμένεται να επηρεάσει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να κυμανθεί μεταξύ 55 και 80 χιλιοστών το 24ωρο.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα

Αναλυτικά ο καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Κρήτης, κινείται αργά προς τα νότια και θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά, στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι. Από αργά το απόγευμα αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στα νότια, καθώς και χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σαββατοκύριακο, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 17 εκατοστά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top