Νήσου: Συντονισμένη επιχείρηση - Εντοπίστηκαν 62 αλλοδαποί σε οικοδομή - Άμεση εκκένωση και σύλληψη ενός προσώπου

Νήσου: Συντονισμένη επιχείρηση - Εντοπίστηκαν 62 αλλοδαποί σε οικοδομή - Άμεση εκκένωση και σύλληψη ενός προσώπου

Συντονισμένη επιχείρηση για εφαρμογή του διατάγματος για κλείσιμο οικοδομής και απαγόρευσης χρήσης της για κατοίκιση, διεξήχθη μεταξύ των ωρών 6π.μ. – 10.40π.μ. χθες, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου και των Κλιμακίων Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, της ΜΜΑΔ, του Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου, καθώς και λειτουργούς του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υποστατικό στη βιομηχανική περιοχή Νήσου, εντοπίστηκαν 62 αλλοδαπά πρόσωπα, εκ των οποίων για τους 60 είναι αιτητές πολιτικού ασύλου, ένα άτομο που υπέβαλε αίτημα ασύλου και ένα πρόσωπο το οποίο συνελήφθη για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εν λόγω χώρος εκκενώθηκε στη βάση του σχετικού διατάγματος και οι 60 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κοφίνου, ενώ το ένα πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.