ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Βροχή προστίμων και καταγγελιών το πρώτο βράδυ του χρόνου

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Βροχή προστίμων και καταγγελιών το πρώτο βράδυ του χρόνου

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 01/01/22 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 02/01/22) διενεργήθηκαν παγκύπρια 2,980 έλεγχοι, από τους οποίους 1,745 αφορούσαν ελέγχους για safepass, ενώ έγιναν συνολικά 13 καταγγελίες πολιτών και 11 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Οι πλείστες καταγγελίες στα υποστατικά αφορούσαν μη ύπαρξη σημάνσεων και μη ύπαρξη ελέγχων στην είσοδο για safepass, ενώ εντοπίστηκαν υπάλληλοι και πελάτες να μην έχουν στην κατοχή τους safepass, ως ακολούθως:

Επαρχία Λεμεσού:
Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €1,000 ευρώ εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη περιπτέρου, αφού δεν ασκούσε έλεγχο όσον αφορά στην εγκυρότητα των safepass στην είσοδο του υποστατικού.

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €1,000 ευρώ, εκδόθηκε επίσης στον ιδιοκτήτη υπεραγοράς, αφού είχε επιτρέψει την είσοδο στο υποστατικό του, σε υπεράριθμους πελάτες.

Χωρίς safepass εντοπίστηκαν να βρίσκονται θαμώνας σε δύο υποστατικά, για τα οποία εκδόθηκαν εξώδικες ειδοποιήσεις πληρωμής χρηματικών ποσών ύψους €1,000 και €500 ευρώ αντίστοιχα, στους υπεύθυνους των υποστατικών, γιατί επέτρεψαν την είσοδο στα εν λόγω πρόσωπα στα υποστατικά τους.

Εξάλλου, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη υποστατικού, αφού επέτρεψε σε θαμώνες να χορεύουν στο υποστατικό του.

Επιπρόσθετα, σε άλλο υποστατικό δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικού safepass κατά την είσοδο των πελατών και υπαλλήλων, ούτε υπήρχαν οι απαραίτητες σημάνσεις.

Επαρχία Πάφου:
Για τρία υποστατικά (δύο πρακτορεία στοιχημάτων και ένα μπαράκι) σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο.

Στο ένα πρακτορείο στοιχημάτων εντοπίστηκε να εργάζεται υπάλληλος χωρίς να είναι κάτοχος safepass και χωρίς να φέρει προστατευτική μάσκα. Επιπρόσθετα, στο εν λόγω υποστατικό δεν υπήρχαν αντισηπτικά και ενημέρωση πελατών για επίδειξη safepass, οι υπολογιστές ήταν σε κοντινές αποστάσεις και δεν υπήρχε εξαερισμός.

Στο δεύτερο πρακτορείο στοιχημάτων, εντοπίστηκε να εργάζεται υπάλληλος χωρίς να είναι κάτοχος safepass, δεν υπήρχε ενημέρωση πελάτων και αντισηπτικά, ενώ δεν γινόταν αναγραφή ατόμων.

Όσον αφορά στο μπαράκι, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε εξαερισμός και λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας, άδεια ποτού και μουσικής.

Επίσης, σε τρίτο πρακτορείο στοιχημάτων εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ, αφού δεν υπήρχαν αντισηπτικά, ούτε γινόταν θερμομέτρηση υπαλλήλων.

Τέλος, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ στον ιδιοκτήτη υποστατικού ταχυφαγείου, αφού εντοπίστηκε σε αυτό να εργάζεται υπεύθυνος χωρίς safepass, δεν υπήρχαν ενημερώσεις πελατών και αντισηπτικό στην είσοδο, ενώ δεν γινόταν θερμομέτρηση και αναγραφή ατόμων.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι ευθύνη μόνο της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά ευθύνη όλων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top