ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε λειτουργία οι κάμερες τροχαίας , πόσες και που βρίσκονται - Τέλος η περίοδος χάριτος για τους οδηγούς - BINTEO

Σε λειτουργία οι κάμερες τροχαίας , πόσες και που βρίσκονται - Τέλος η περίοδος χάριτος για τους οδηγούς - BINTEO

Τέλος η περίοδος χάριτος για τους οδηγούς, μιας και απο την 1η του χρόνου 2022 τέθηκαν και σε επίσημη λειτουργία οι κάμερες τροχαίας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Χάρης Ευρυπίδου, μιλώντας στην εκπομπή , Alpha Ενημέρωση, αυτη τη στιγμή οι σταθερές κάμερες ανέρχονται σε τέσσερις και μέχρι το τέλος του μήνα θα αυξηθούν σε είκοσι.

Πλεόν ο παραβάτης οδηγός θα λαμβάνει το εξώδικο του μέσα σε 5 ή 10 μέρες. "Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα, αυτός θα είναι ο χρόνος. Σίγουρα στην αρχή θα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά μέχρι να μπει για να καλά η διαδικασία σε εφαρμογή υπολογίζουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα" σχολίασε ο κ.Ευρυπίδου.

Με βάση τα στατιστικά που καταγράφηκαν στην προειδοποιητική - δοκιμαστική περιόδος , μέσα από το νέο σύστημα φωτοεπισήμανσης που έχει εγκατασταθεί στους κυπριακούς δρόμους από τις κινητές κάμερες εντοπίστηκαν πάνω από 6,500 παραβιάσεις ενώ από σταθερές κάμερες εντοπίστηκαν 800 παραβιάσεις.

Για τα στατιστικά απο την 1η Ιανουαρίου θα υπάρχουν διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα.

Οπως ανέφερε ο κ.Ευρυπίδου "Στη διασταύρωση όπου έχουν τοποθετεί οι σταθερές κάμερες υπάρχει αυξημένη συμμόρφωση από πλευράς οδηγών. Αυτό που μένει είναι να δούμε συμμόρφωση και στις κινητές κάμερες. Υπάρχουν και σταθέρες προειδοποιητικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο και όπου δεν υπάρχουν τοποθετούνται φορητές."

Δείτε όσα ειπώθηκαν για τις κάμερες απο το 2.26 λεπτά στο πιο κάτω βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top