ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντενκτάς: «Στα σκουπίδια ισότητα και κυριαρχία με αντίληψη ότι «ούτως ή άλλως η Τουρκία θα στείλει χρήματα»

Ντενκτάς: «Στα σκουπίδια ισότητα και κυριαρχία με αντίληψη ότι «ούτως ή άλλως η Τουρκία θα στείλει χρήματα»

Λύπη για το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ξεφύγει το ΔΚ από την ταύτιση μαζί του και την αναφορά ότι «είναι το κόμμα του Ντενκτάς», εξέφρασε ο τέως πρόεδρος και «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξή του στη Γενί Ντουζέν, ο Ντενκτάς, ο οποίος μετά από 32 χρόνια δεν διεκδικεί επανεκλογή του στην «βουλή», ανέφερε η παρούσα ηγεσία του κόμματος συνεχίζει τον δρόμο της με υποσχέσεις που έλαβε κατά την περίοδο των «προεδρικών εκλογών» και πρόσθεσε ότι αυτά του προκαλούν λύπη.

«Είναι και η μέθοδος που ακολούθησαν στον καθορισμό του κατώτατου μισθού. Όλοι θεωρούν ότι αντιτίθεμαι στον αριθμό. Στις σημερινές συνθήκες δεν αρκούν και 7.000. Όμως, δεν υπήρξε διαβούλευση με το υπουργείο οικονομικών για την ακολουθούμενη μέθοδο, δεν κάθισαν να μιλήσουν. Όμως, το υπουργείο οικονομικών κάνει μια πρόβλεψη προϋπολογισμού σε σχέση με το ποια θα είναι η επίδραση αυτού του νέου κατώτατου μισθού», είπε.

Αυτά, ανέφερε, «δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη», προσθέτοντας ότι «με μια πρόχειρη ματιά, βλέπω ότι θα φέρει ένα επιπλέον έλλειμμα ενός δισεκατομμυρίου τουρκικών λιρών (ΤΛ). Αυτό το ένα δισεκατομμύριο θα πλησιάσει τα δύο δισεκατομμύρια ΤΛ. Λέγοντας ότι ούτως ή άλλως υπάρχει έλλειμμα, το έλλειμμά σου θα ξεπεράσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια. Από πού θα καλυφθεί αυτό; Θα σκάσει πάνω στο κεφάλι των πολιτών. Αύξηση στα τέλη, αύξηση σε τούτο και σε εκείνο».

«Μια ομάδα σκέφτεται λέγοντας ‘ούτως ή άλλως θα στείλει η Τουρκία’, όμως ενόσω ενεργούμε με αυτό τον τρόπο, ούτως ή άλλως πέφτουν στο κενό αναφορές όπως ότι ‘θα διοικήσουμε τον εαυτό μας, η βούληση είναι εδώ’. Η ισότητα, η κυριαρχία που προσπαθείτε να πουλήσετε στο εξωτερικό, ρίχνεται στα σκουπίδια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτά μου προκαλούν λύπη».

«Αλλιώς υπάρχουν φίλοι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί μέσα στο κόμμα 28 χρόνια, που άσκησαν καθήκοντα σε διάφορες βαθμίδες του κόμματος. Δεν είναι δυνατόν να τους εγκαταλείψω, να τους αγνοήσω. Το κόμμα είναι σαν παιδί μου. Όμως, μήπως δεν με ενοχλεί η στάση της σημερινής ηγεσίας; Με ενοχλεί», είπε.

Κληθείς να αξιολογήσει την περίοδο που περνά το Κυπριακό και την στάση του Ερσίν Τατάρ, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι ο Τατάρ «δεν βρίσκεται πουθενά» στο Κυπριακό και ότι απλώς βγάζει φωτογραφίες και τις αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκαν δύο στρατόπεδα σε σχέση με το Κυπριακό εντός των Τουρκοκυπρίων, οι ομοσπονδιακοί και οι αντιομοσπονδιακοί, ο Σερντάρ Ντενκτάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν καθίσουν όλοι μαζί και συζητήσουν πίσω από κλειστές πόρτες, θα βρουν ένα σημείο συμφωνίας και θα μπορέσουν να φτάσουν σε ένα πολύ καλύτερο σημείο στις προσωπικές τους επαφές με την Τουρκία και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Όμως, δυστυχώς λες και είναι καθήκον και προς το συμφέρον και των δύο πλευρών η περαιτέρω αύξηση αυτού του χωρισμού σε στρατόπεδα επειδή το κυπριακό πρόβλημα αφορά και την εσωτερική πολιτική», ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική, όμως η συνέχιση της εμπλοκής του στην πολιτική σημαίνει προετοιμασία για να κατέλθει ως υποψήφιος στις επόμενες «προεδρικές εκλογές», ο κ. Ντενκτάς απάντησε ότι «βεβαίως είναι στο μυαλό» του να δοκιμάσει άλλη μια φορά την υποβολή υποψηφιότητας, όμως εκείνη την ημέρα θα φανεί κατά πόσον θα το κάνει αυτό. Είπε επίσης ότι θα εργαστεί για να ιδρύσει την δική του «πολιτική δομή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top