ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχαιρετισμός της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» προς την Κίκα Ολυμπίου για το θάνατο της

Αποχαιρετισμός της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» προς την Κίκα Ολυμπίου για το θάνατο της

Σε ανακοίνωση της η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» αποχαιρετά την επίτιμη Πρόεδρο της, Κίκα Ολυμπίου εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη για τον θάνατο της.

Όπως αναφέρει «η Κίκα Ολυμπίου με ό,τι ασχολήθηκε ως φιλόλογος, ως συγγραφέας, ως ενεργό στέλεχος του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, ως συνεργάτης σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές πολιτιστικές εκπομπές, ως πολιτιστικός συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά ξεχώρισε για τη δημιουργικότητά της, για την εργατικότητά της, για το ήθος της. Τη διέκρινε πάντοτε, μια απέραντη αγάπη για το γράψιμο και για το καλό βιβλίο.

Αγάπησε με πάθος για οκτώ δεκαετίες την ελληνική φιλολογία, τη νεοελληνική λογοτεχνία, την ελληνική γλώσσα, και τα υπηρέτησε όλα με μια αξιοζήλευτη τέχνη που την κατατάσσει, ανάμεσα στις λαμπρότερες γυναικείες παρουσίες στην πνευματική ζωή της Κύπρου. Πνεύμα ανήσυχο και πάντα δημιουργικό, γραφίδα ασταμάτητη και ακαταπόνητη, που με μαεστρία είχε παρουσιάσει εκατοντάδες βιβλία.

Υπήρξε βασικό στέλεχος της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», της οποίας κόσμησε το ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της ΟΕΛΜΕΚ από το 1983 μέχρι το 1996. Διετέλεσε Πρόεδρος της «ΑΛΛΑΓΗΣ» την περίοδο 1996-1999 και μετά την αφυπηρέτησή της η Κίνηση τιμώντας την όλη προσφορά και δράση της, την ανακήρυξε Επίτιμη Πρόεδρό της. Η Κίκα Ολυμπίου μέχρι και τον θάνατό της υπήρξε τακτική συνεργάτης του περιοδικού «Εκπαιδευτική Αλλαγή», εκφραστικού οργάνου της Κίνησής μας, με συνεργασίες της σε θέματα βιβλιοπαρουσίασης».

Τέλος, σημειώνουν ότι ως «ΑΛΛΑΓΗ» «ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε στην ελληνική παιδεία της Κύπρου μας, για όσα κατέθεσε στον πολιτισμό και στην πνευματική της ζωή και τέλος για όσα προσέφερε στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό και ιδιαίτερα στην «ΑΛΛΑΓΗ» και την ΟΕΛΜΕΚ, της οποίας υπήρξε Γενική Γραμματέας. Αιωνία μνήμης της και εκφράζουμε θα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της και σε όλα τα προσφιλή της πρόσωπα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top