ΔΙΕΘΝΗ

Κυριαρχεί η «Όμικρον» διεθνώς - Ποια η κατάσταση σε περιστατικά και θανάτους στις διάφορες χώρες

Κυριαρχεί η «Όμικρον» διεθνώς - Ποια η κατάσταση σε περιστατικά και θανάτους στις διάφορες χώρες

 

Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της σε πολλές χώρες του κόσμου το τρέχον διάστημα, εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, η οποία έρχεται δεύτερη στην κατάταξη των πιο κυρίαρχων παραλλαγών μετά τη Δέλτα.

Με την Όμικρον να κυριαρχεί  συνεχίζονται να καταγράφονται διεθνώς περιστατικά θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αλλά και κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Βιετνάμ

Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 15.936 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 1.778.976.

Οι θάνατοι 200 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο ασιατικό κράτος στους 33.021 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Μοζαμβίκη

Ο Πρόεδρος της Μοζαμβίκης, Φιλίπε Νιούζι, και η σύζυγός του Ιζάουρα Νιούζι διαγνώστηκαν με τον ιό SARS-CoV-2 και τέθηκαν σε απομόνωση, ανακοίνωσε η προεδρία της αφρικανικής χώρας χθες Δευτέρα.

Ο αρχηγός του κράτους και η πρώτη κυρία υποβλήθηκαν σε rapid tests, ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά αποφάσισαν να τεθούν σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ PCR στα οποία υποβλήθηκαν κατόπιν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της προεδρίας.

Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της στη Μοζαμβίκη το τρέχον διάστημα, εν μέρει εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο μέσος όρος των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 βρίσκεται σε άνοδο επί επτά ημέρες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες 12 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 συνολικά, η φτωχή αφρικανική χώρα έχει καταγράψει επισήμως 2.031 θανάτους επί συνόλου 192.000 μολύνσεων.

Ιράν

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 22 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.677 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία έφθασε από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2020 τους 131.702 νεκρούς επί συνόλου 6.198.590 μολύνσεων.

Μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί 194 κρούσματα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον.

Χιλή

Η Χιλή καταγράφει άνοδο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, εξαιτίας της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, έπειτα από μήνες σταθερής μείωσής τους, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 27% σε επτά ημέρες.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.005 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 1.811.297, ενώ υπέκυψαν 11 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 39.173 νεκρούς.

Γερμανία

Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία προστέθηκαν 30.561 τις προηγούμενες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των μολύνσεων στις 7.238.408, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 356 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 112.579 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 42 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στο Ανόβερο εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 κατά λάθος με δόση υψηλότερης συγκέντρωσης, η οποία προορίζεται για τους ενηλίκους. Ειδικοί πάντως καθησυχάζουν, τονίζοντας ότι δεν αναμένονται σοβαρές παρενέργειες.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου Μαρλένε Γκραφ, πιθανές παρενέργειες είναι οι τοπικές αντιδράσεις και ο πυρετός.

Τα παιδιά 5 έως 11 ετών κανονικά λαμβάνουν το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου.

Τον Δεκέμβριο τρία παιδιά κάτω των 12 ετών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το εμβόλιο της Moderna, ενώ άδεια επείγουσας χρήσης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί μόνο στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 76 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 11.850 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τα στοιχεία σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση που ανακοινώνονται από τις αρχές για τα σαββατοκύριακα τείνουν να είναι μειωμένα.

Επιπλέον, τα δεδομένα το τελευταίο διάστημα δεν είναι πλήρη, έπειτα από επίθεση χάκερ τη 10η Δεκεμβρίου που έθεσε εκτός λειτουργίας συστήματα και βάσεις δεδομένων του υπουργείου.

Μαλαισία

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα υπέκυψαν 28 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.690 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα 33 εκατ. κατοίκων έφθασε τους 31.560 νεκρούς επί συνόλου 2.767.044 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 37.379 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 124 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που έχει ανακοινωθεί από το Νέο Δελχί μετά τις αρχές του Σεπτεμβρίου, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον υποσκελίζει ταχύτατα τη Δέλτα και γίνεται πλέον κυρίαρχη, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Ιταλία

Εκατόν πενήντα από τους συνολικά 5.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MSC Grandiosa βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από τεστ που πραγματοποιήθηκε εν πλω. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της  Γένοβας και, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα  ενημέρωσης, σχεδόν όλοι οι επιβάτες που μολύνθηκαν έως τώρα, είναι ασυμπτωματικοί.

Οι Ιταλοί επιβάτες θα μεταφερθούν - με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρίας - στις κατοικίες τους, όπου θα παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι να διαγνωστούν αρνητικοί στον ιό. Οι ξένοι επιβάτες πρόκειται να φιλοξενηθούν, πάντα σε απομόνωση, σε οίκο ευγηρίας της Γένοβας και της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο. Πριν το κρουαζιερόπλοιο σαλπάρει για το νέο του ταξίδι, στο εσωτερικό του MSC Grandiosa θα πραγματοποιηθεί προσεκτική απολύμανση.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της Ιταλίας, οι αναισθησιολόγοι της χώρας έκαναν χθες γνωστά νέα στατιστικά στοιχεία: επτά στους δέκα ασθενείς είναι αντιεμβολιαστές, ενώ πέντε στους δέκα είναι και αρνητές. Αμφισβητούν, δηλαδή, την ίδια την ύπαρξη του ιού και τη χρησιμότητα κάθε αγωγής. Οι περισσότεροι εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διότι ακόμη και επί σειρά εβδομάδων, δεν λαμβάνουν καμία αποτελεσματική θεραπεία.

Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 3.024 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 51 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει φθάσει από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα τους 5.781 νεκρούς επί συνόλου 645.226 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 0,90%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top