Συνετρίβη ελικόπτερο στο Ισραήλ - Νεκροί δύο χειριστές της αεροπορίας ναυτικού

Συνετρίβη ελικόπτερο στο Ισραήλ - Νεκροί δύο χειριστές της αεροπορίας ναυτικού

Δύο ισραηλινοί πιλότοι σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος στρατιωτικός τραυματίστηκε όταν συνετρίβη χθες Δευτέρα στρατιωτικό ελικόπτερο που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για το δυστύχημα.

Το ελικόπτερο, τύπου Ατάλεφ, με τρία μέλη πληρώματος, κατέπεσε χθες το βράδυ στη θάλασσα, στα ανοικτά της Χάιφας, της μεγαλούπολης του βόρειου Ισραήλ, εξήγησε ο στρατός σε σύντομο ανακοινωθέν του.


Ομάδες έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων μελών του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, αναπτύχθηκαν αμέσως στη θάλασσα για να ανασύρουν τα τρία μέλη του πληρώματος, τους δύο χειριστές και τον «παρατηρητή».

Όμως παρά τις απόπειρες ανάνηψής τους «οι δύο πιλότοι κηρύχθηκαν νεκροί», τόνισε ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας πως το τρίτο μέλος του πληρώματος είναι «τραυματισμένο ελαφρά».

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας του Ισραήλ, ο πτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν, ανακοίνωσε μετά το δυστύχημα την προσωρινή αναστολή όλων των αεροπορικών γυμνασίων και ανέθεσε σε ανώτερο αξιωματικό να διενεργήσει έρευνα για αυτό το «συμβάν», συνεχίζει η ανακοίνωση του στρατού, χωρίς να διατυπώνει σε αυτό το στάδιο καμία εκτίμηση για τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Γιαΐρ Λαπίντ ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για τις λεπτομέρειες σχετικά με το σπάνιο για τον ισραηλινό στρατό θανατηφόρο δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE