ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεβέντης: Ασφυκτιούν τα κέντρα αναψυχής – «Ζούμε ένα de facto lockdown… δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο αυστηρούς περιορισμούς»

Λεβέντης: Ασφυκτιούν τα κέντρα αναψυχής – «Ζούμε ένα de facto lockdown… δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο αυστηρούς περιορισμούς»

Η νέα έξαρση κρουσμάτων αλλά και τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας όπως ήταν αναμενόμενο συνεχίζουν να επηρεάζουν την κίνηση στα κέντρα αναψυχής όπως περιγράφει ο κύριος Φάνος Λεβέντης, Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής σε δηλώσεις του στο ThemaOnline.

Η κατακόρυφη πτώση συνεχίστηκε αφού μετά τα Χριστούγεννα, ακυρώσεις υπήρξαν και την Παραμονή

«Όσοι χώροι παρέμειναν ανοιχτοί, διότι κάποιοι επέλεξαν να μην δουλέψουν καν, είχαν και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής διότι μεγάλη μερίδα κόσμου ήταν επαφές κρούσματος», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Λεβέντης.

«Η Πρωτοχρονιά ήταν η εξαίρεση διότι ο κόσμος πήγε στα χιόνια και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους χώρους αναψυχής εκεί, κάτι το οποίο ήταν μια ανάσα για τα εστιατόρια της περιοχής, μία μέρα όμως δεν κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το ενδεχόμενο νέων πρόσθετων περιοριστικών μέτρων ο κύριος Λεβέντης επισήμανε πως εστιάζουν σε αποζημιώσεις και στήριξη από το κράτος διότι οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα από αυτά με τα οποία ήδη δουλεύουν οι επιχειρήσεις, θα μείωναν τον κύκλο εργασιών.

«Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την κατάσταση, προσπαθώντας να βρει τρόπους και ελπίζω να έχουμε σύντομα συνάντηση»

«Τώρα ζούμε ένα de facto lockdown. Κάποιοι υποχρεούνται να κλείσουν γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτά τα μέτρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο αυστηρούς περιορισμούς. Θα δημιουργηθούν δυσκολίες»

Ερωτηθείς για τις σκέψεις που υπάρχουν στο τραπέζι σε περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων, ο κύριος Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα κλείσουν και θα στείλουν και το προσωπικό στο ανεργειακό.

Take away

«Eίναι μια παράπλευρη επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν υποκαθιστά την αναψυχή»

«Ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε αναψυχή στο χώρο μας. Μπορεί πρόσκαιρα να φέρνει κάποια έσοδα αλλά δεν μπορεί να καλύψει το φάσμα που καλύπτει η αναψυχή», τόνισε.

Καταλήγοντας ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής επισήμανε ότι κατά την άποψη του θα έπρεπε οι αποζημιώσεις να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top