Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Ακόμη και έμπειροι διαρρήκτες θα ζήλευαν την αποτελεσματικότητα δύο ανήλικων "ποντικών" ηλικίας μόλις 16 και 17 χρόνων, που από τον Οκτώβριο είχαν διαρρήξει 28 επιχειρήσεις, οχήματα, ακόμη και εκκλησίες, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων!

Τέλος στην πλούσια δράση των δυο ανήλικων Ελλήνων μπήκε όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά τους είδαν αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Ηρακλείου και του τμήματος Χερσονήσου που τους καταδίωξαν όταν τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο μηχανάκι το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή Μεσσαμπέλια και συνέχισαν πεζή. Όμως, ο ένας συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του διέφυγε αρχικά, αλλά παραδόθηκε λίγες ώρες μετά.

Κατά την προανάκριση που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο πιτσιρικάδες είχαν διαπράξει 18 διαρρήξεις και δέκα απόπειρες με λεία χρήματα, μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, προσωπικά έγγραφα και δύο μοτοσικλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν στις διαρρήξεις. Και οι δυο βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως και μέρος από τα κλεμμένα χρήματα και έγγραφα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, ενώ και σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων τις οποίες ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE