Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Ακόμη και έμπειροι διαρρήκτες θα ζήλευαν την αποτελεσματικότητα δύο ανήλικων "ποντικών" ηλικίας μόλις 16 και 17 χρόνων, που από τον Οκτώβριο είχαν διαρρήξει 28 επιχειρήσεις, οχήματα, ακόμη και εκκλησίες, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων!

Τέλος στην πλούσια δράση των δυο ανήλικων Ελλήνων μπήκε όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά τους είδαν αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Ηρακλείου και του τμήματος Χερσονήσου που τους καταδίωξαν όταν τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο μηχανάκι το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή Μεσσαμπέλια και συνέχισαν πεζή. Όμως, ο ένας συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του διέφυγε αρχικά, αλλά παραδόθηκε λίγες ώρες μετά.

Κατά την προανάκριση που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο πιτσιρικάδες είχαν διαπράξει 18 διαρρήξεις και δέκα απόπειρες με λεία χρήματα, μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, προσωπικά έγγραφα και δύο μοτοσικλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν στις διαρρήξεις. Και οι δυο βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως και μέρος από τα κλεμμένα χρήματα και έγγραφα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, ενώ και σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων τις οποίες ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE