Διευκρινίζει για τα τεστ των μαθητών το Υπ. Υγείας - Πότε πρέπει να γίνει η εξέταση

Διευκρινίζει  για τα τεστ των μαθητών το Υπ. Υγείας - Πότε πρέπει να γίνει η εξέταση

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του, υπενθυμίζει το κοινό πως βάσει των τελευταίων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την λειτουργία των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, οι μαθητές, οι καθηγητές και το προσωπικό των σχολικών μονάδων που προσέρχονται, ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 48 ωρών.

Διευκρινίζεται πως η περίοδος 48 ωρών αφορά στην ώρα προσέλευσης, και ως εκ τούτου η εξέταση θα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο εντός του Σαββατοκύριακου.

Για διευκόλυνση των πολιτών και για αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού τοποθεσιών δειγματοληψίας ανά το παγκύπριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.