Έμφαση στον διάλογο με Ρωσία έδωσε ο Ν. Δένδιας στη συνάντηση ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Έμφαση στον διάλογο με Ρωσία έδωσε ο Ν. Δένδιας στη συνάντηση ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Στην έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμμετείχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης, χαιρετίζοντας τη σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου χρειάζεται αποκλιμάκωση, τονίζοντας ότι αυτός ο διάλογος απαιτεί χρόνο, προκειμένου να έχει απτά αποτελέσματα.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στον διάλογο αυτό θα πρέπει να τονιστούν εξ αρχής οι θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στις κοινές αρχές και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Βασική αρχή αποτελεί η καταδίκη οποιασδήποτε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, μια αρχή την οποία οφείλουν να σέβονται οι Νατοϊκοί σύμμαχοι σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και οι χώρες με εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ και ειδικά η Ουκρανία που ζητά διεθνή αλληλεγγύη», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης και στον έλεγχο των εξοπλισμών, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline