ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη- Θέμα χρόνου η παραίτησή του

Ώρα αποφάσεων για Χριστοδουλίδη- Θέμα χρόνου η παραίτησή του

Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες ώρες σε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αφού η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου για το 2023, αύριο Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, δρομολογεί ανακατατάξεις και στα δύο μέτωπα. Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Νίκου Χριστοδουλίδη από το υπουργείο Εξωτερικών, μια κίνηση η οποία θα ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα στην κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε συνέντευξη Τύπου στις 11:30 το πρωί της Κυριακής για να προβεί σε δήλωση, με τη οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα αναφερθεί και στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεδομένων των μέχρι τώρα τοποθετήσεων του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά την εσωκομματική διαδικασία της Δευτέρας.

Ωστόσο, ενόσω δεν αποκλείει το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές του 2023, τότε κάθε άλλο παρά κλείνει το κεφάλαιο τόσο στην Πινδάρου, όσο και ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ θα αρχίσει το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι. Πέραν του προέδρου της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από άλλο στέλεχος του ΔΗΣΥ, χωρίς ασφαλώς να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραιτηθεί από το υπουργείο και αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε θα κλείσει μια σοβαρή εκκρεμότητα που προκαλεί αμηχανία και ενόχληση στην Πινδάρου. Εάν μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών αποκλείσει οριστικά και το σενάριο για ανεξάρτητη υποψηφιότητα το 2023 τότε τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να αποκλείεται. Οι δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαιώνουν απόλυτη ρήξη μεταξύ του ιδίου και του ΥΠΕΞ, με φόντο το 2023. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές αλλά υποστηρίζει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, και επιμένει στη θέση που διατύπωσε στο Πολιτικό Γραφείο την 1η Δεκεμβρίου ότι είναι πρόωρο για το κόμμα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για επιλογή υποψηφίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top