Ακολούθησε σειρά μετασεισμών - Αναστάτωση στην Κύπρο με την έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι απο EMSC

Ακολούθησε σειρά μετασεισμών - Αναστάτωση στην Κύπρο με την έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι απο EMSC

Σύμφωνα με το Μεσογειακο-Ευρωπαϊκο Σεισμολογικό  Ινστιτούτο , ισχυρή σεισμική δόνηση 6.5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 03:07 τοπική ώρα στον θαλάσσιο χώρο ελαφρώς βορειοδυτικά του νησιού.

Ωστόσο μέσα απο την εφαρμογή του EMSC εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι κάτι που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους πολίτες. Κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί και απο το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι ενώ δόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι ωστόσο ακυρώθηκε λόγω εστιακού βάθους. 

Απο την άλλη σειρά μετασεισμών ακολούθησε με το EMSC να βγάζει νέες ανακοινώσεις για το φαινόμενο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.