Φανερά συγκινημένος ο Χριστοδουλίδης – «Είμαι περήφανος για το Υπουργείο Εξωτερικών» - ΒΙΝΤΕΟ
11.01.2022 - 13:18
«Δεν είναι καθόλου εύκολη η σημερινή μέρα» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών στον Ιωάννη Κασουλίδη.
«Είμαι πολύ στεναχωρημένος αλλά και πολύ περήφανος», δήλωσε.
«Θα ήθελα να πω πολλά, αλλά δεν υπάρχει χρόνος» είπε χαρακτηριστικά.
«Καλή επιτυχία στον κ. Κασουλίδη. Είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιτυχία του», πρόσθεσε.
Ευχαρίστησε τέλος, θερμά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την στενή συνεργασία.
«Είπα ότι φεύγω με λύπη. Τελικά το συναίσθημα που νιώθω είναι τις χαρμολύπης. Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος και για εμένα κλείνει ένας κύκλος 23 ετών, ανοίγει πάντα ένας άλλος. Εύχομαι αυτός όποιος κι αν είναι να είναι καλύτερος και πιο ελπιδοφόρος», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης, είπε ότι «Χαίρομαι που παραλαμβάνω το Υπουργείο από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ήταν ένας ανήσυχος νεαρός ακόλουθος που το φαινόταν ότι έχει μέλλον».
Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.