ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από το πρωί κίτρινη προειδοποίηση - Ισχυρές καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Από το πρωί κίτρινη προειδοποίηση - Ισχυρές καταιγίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης (12/01) η κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για παρατεταμένες βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Η προειδοποίηση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 22:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή κατά διαστήματα και η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την Κρήτη, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Η αραιή σκόνη που παρατηρείται θα υποχωρήσει σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ορεινά και στα βορειοδυτικά παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη και το πρωί μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, σε περιοχές νότια της οροσειράς του Τροόδους ή και ελαφρά παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top