ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιητική πρόοδο στο θέμα κατάθεσης Α.Βγενόπουλου εντοπίζει ο Υπ.Δικαιοσύνης

Ικανοποιητική πρόοδο στο θέμα κατάθεσης Α.Βγενόπουλου εντοπίζει ο Υπ.Δικαιοσύνης

Η υπόθεση της κατάθεσης του πρώην εκτελεστικού προέδρου της τέως Μαρφίν - Λαϊκής Ανδρέα Βγενόπουλου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το αίτημα της Λευκωσίας για δικαστική συνδρομή της Αθήνας  στην υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα κληθούν σε ανάκριση τόσο ο κ. Βγενόπουλος, όσο και τρεις συνεργάτες του.

Συμπλήρωσε ότι οι Κύπριοι ανακριτές που θα μεταβούν στην Αθήνα για την υπόθεση θα μπορούν έμμεσα να υποβάλουν ερωτήσεις μέσω των Ελλαδιτών συναδέλφων τους.

Για την προώθηση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι είχε δύο φορές επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του Νικόλαο Παρασκευόπουλο.

Αναφερόμενος ειδικά στη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενοπούλο και τρεις συνεργάτες του, ο κ. Νικολάου είπε ότι μετά από κάποιες ενέργειες που έγιναν, «φαίνεται ότι προχωρά η όλη διαδικασία και έχει αναληφθεί η πρωτοβουλία από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές για να ετοιμαστεί το ερωτηματολόγιο το οποίο θα υποβληθεί στον κ. Βγενόπουλο και στους συνεργάτες του».

Συμπλήρωσε ότι η κατάθεση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, για να συμπληρώσει ότι «είναι θέμα διαδικαστικό».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, το αίτημα δικαστικής συνδρομής αφορά υποθέσεις που σχετίζονται με τη χειραγώγηση μετοχών και οι οποίες έχουν διερευνηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως προς τη διαδικασία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι σύμφωνα με την πρακτική στην Ελλάδα, ο κατηγορούμενος καλείται σε απολογία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανακριτικές Αρχές υποβάλλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούν να υποβληθούν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις έμμεσα και από τους Κυπρίους ανακριτές.

«Η διαδικασία για να ληφθεί η κατάθεση από τον κ. Βγενόπουλο στα πλαίσια της ελληνικής έννομης τάξης, με βάση το αίτημα της δικαστικής συνδρομής που έχουμε υποβάλει, προχωρά, μάλιστα μπορώ να πω με ικανοποιητικούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή, μετά από όσα έχουν γίνει» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου είπε ότι η απόφαση των ελληνικών Αρχών λήφθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ προηγήθηκαν διάφορες ενέργειες αλλά και δύο φορές επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας. «Συζητήσαμε το όλο θέμα και φαίνεται ότι υπήρξε ανταπόκριση» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός ανέφερε τέλος ότι με τον κ. Παρασκευόπουλο θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου θα συζητήσουν μεταξύ άλλων τα ζητήματα προώθησης αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top