ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kινήσεις ΔΗΚΟϊκών υπέρ Χριστοδουλίδη, «βέτο» από το ΑΚΕΛ- Tρία ονόματα στο short list

Kινήσεις ΔΗΚΟϊκών υπέρ Χριστοδουλίδη, «βέτο» από το ΑΚΕΛ- Tρία ονόματα στο short list

Διερεύνηση της πιθανότητας στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη προτείνουν στελέχη του ΔΗΚΟ ως plan B σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες για συνεργασία με άλλα κόμματα με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Το σενάριο αυτό «παίζει» τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ΔΗΚΟ, χωρίς ωστόσο να αποτελέσει αντικείμενο επίσημης συζήτησης. Μέχρι στιγμής αφετηρία του κόμματος παραμένει η πρόταση για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν απορρίπτει εκ προοιμίου το όνομα του Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά έχει αρκετές ενστάσεις, κυρίως για το γεγονός ότι ο τέως ΥΠΕΞ, θεωρείται συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, την οποία το ΔΗΚΟ καταγγέλλει για αναξιοπιστία στο Κυπριακό και για διαφθορά. Κάθετα αρνητικό στο σενάριο στήριξης Χριστοδουλίδη είναι το ΑΚΕΛ, το οποίο όπως πληροφορείται το themaonline, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Διαφωνεί σφόδρα με τους χειρισμούς Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό, κρίνει ως αποτυχημένη τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και υπενθυμίζει ότι ήταν η φωνή και η εικόνα της κυβέρνησης Αναστασιάδη. ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ βρίσκονται σε τροχιά επικοινωνίας και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιθυμία και των δύο πλευρών για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας με στόχο την αλλαγή διακυβέρνησης. Από το ΑΚΕΛ δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνονται με ασφάλεια, αφού ορισμένα στελέχη προκρίνουν διαφορετικά ονόματα. 

Τα ονόματα

Παρόλον ότι οι συζητήσεις ακόμη δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο επίσημο short list, εκείνο που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα του νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη, του επίσης νομικού και πρώην υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσου Χριστοφίδη και άλλων. Και για τα τρία ονόματα υπάρχουν θετικά σχόλια αλλά και αρκετές επιφυλάξεις. Στελέχη του ΑΚΕΛ ρίχνουν στο τραπέζι και άλλα ονόματα, γίνονται κάποιες διερευνητικές επαφές αλλά ακόμη όλα παραμένουν ρευστά. Σημαντικό λόγο στις αποφάσεις του κόμματος θα έχει η δημοφιλία των πιθανών υποψηφίων ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ αλλά και ευρύτερα της κοινής γνώμης. Στο ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζουν ότι δεν βιάζονται και δεν πρόκειται να παρασυρθούν από την επίσπευση των αποφάσεων του ΔΗΣΥ. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο διάλογος με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να γίνει στη βάση αρχών και συγκλίσεων στα μεγάλα θέματα και εάν επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα μπουν στο τραπέζι και τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων για το χρίσμα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top