ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα γίνεται το «test to stay»: Γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν «πόλεμο» εναντίον των επιδημιολόγων

Έτσι θα γίνεται το «test to stay»: Γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν «πόλεμο» εναντίον των επιδημιολόγων

Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς προκαλεί η εφαρμογή του νέου μέτρου «test to stay» στα σχολεία με σκοπό την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην εκπαίδευση αλλά και την παραμονή των μαθητών, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν.

Η ΠΟΕΔ συγκάλεσε έκτακτες συνελεύσεις για το ερχόμενο Σάββατο με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί η ηγεσία της οργάνωσης των δασκάλων να προχωρήσει σε μέτρα μη αποκλειομένων και απεργιακών, ενώ σοβαρά προβληματίζεται και η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δεν αποκλείει ανάλογη αντίδραση.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν άλλα να προβλέπονται στην κοινότητα για τις στενές επαφές και άλλα για τα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, λεπτομέρειες για τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος θα δοθούν εντός της ημέρας, ενώ οι έλεγχοι , είτε θα γίνονται από κινητές μονάδες, είτε θα παραχωρηθούν σελφ τεστ και θα γίνονται με την βοήθεια των γονέων.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο το μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής, Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο εξωτερικό σε χώρους υψηλού κινδύνου με καλά αποτελέσματα.

Σχολιάζοντας την επισήμανση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ότι άλλα εφαρμόζονται στην κοινότητα για τις στενές επαφές και άλλα στα σχολεία, είπε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης και τον βαθμό επικινδυνότητας.

Από την πλευρά το καθηγητής Δρ. Καραγιάννης δήλωσε πως η απόφαση για εφαρμογή του ««Test to stay», πάρθηκε για να μείνουν ανοικτά τα σχολεία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας αποφασίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τι θέλουν, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αν υπάρχουν θέματα με τους εκπαιδευτικούς αυτό είναι θέμα του Υπουργείου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top