Η Κύπρος εξέδωσε 10ετές ομόλογο ύψους €1 δισ με απόδοση 1% - Στα €8 δισ οι προσφορές

Η Κύπρος εξέδωσε 10ετές ομόλογο ύψους €1 δισ με απόδοση 1% - Στα €8 δισ οι προσφορές

Στο 1% διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΕΜΤΝ, που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία στις διεθνείς αγορές, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά σχεδόν οκτώ φορές.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με την έκδοση αυτή η Κυπριακή Δημοκρατία άντλησε ποσό ύψους €1 δισεκατομμυρίου, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα €7,8 δισ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αρχική καθοδήγηση από τους συμβούλους της έκδοσης προνοούσε απόδοση 75 μονάδες βάσης πάνω από την τιμή αναφοράς (midswap), που αντιστοιχεί σε περίπου 1,10%, ενώ η ζήτηση φαίνεται να ώθησε καθοδικά την απόδοση η οποία υποχώρησε στις 65 μονάδες βάσεις πάνω από την τιμή αναφοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE