Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προς ΑΚΕΛ: «Τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προς ΑΚΕΛ: «Τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια»

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Οι πρωταθλητές στον λαϊκισμό θέλουν τώρα να γίνουν και δικαστές και να αποφασίζουν πριν από το Ανώτατο Δικαστήριο για την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι στις δημοκρατίες, το τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το ΑΚΕΛ είτε δεν καταλαβαίνει είτε εσκεμμένα αγνοεί ότι ο Πρόεδρος, ενασκώντας συνταγματικά του δικαιώματα προσφεύγει στο Ανώτατο για ένα ζήτημα αρχής που αφορά τις αρμοδιότητες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Δεδομένο είναι ότι ο ίδιος θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις του Ανωτάτου. Ελπίζουμε τον ίδιο σεβασμό να είναι έτοιμο να επιδείξει και το ΑΚΕΛ και να μην υποχρεωθεί ξανά να διαδηλώνει έξω από δικαστήρια και αστυνομικά Τμήματα όπως έκανε στο παρελθόν, για τους «πολιτικούς κρατούμενους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE