ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΣΥΚΑΛΑ καταδικάζει τις προσπάθειες “συσκότισης” από την ΕΚΤ και ΚΤΚ

Ο ΣΥΚΑΛΑ καταδικάζει τις προσπάθειες “συσκότισης” από την ΕΚΤ και ΚΤΚ

Ο ΣΥΚΑΛΑ καταδικάζει τις προσπάθειες “συσκότισης”, κατά την έκφρασή του, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχο που ξεκίνησε και τη διεξοδική διερεύνηση του “εγκλήματος”.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει πως “η ΕΚΤ και ο κ. Ντράγκι κόπτονται για τη διασφάλιση των αρχείων της ΚΤΚ, στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης προστασίας των προνομίων και ασυλιών, όπως προνοεί το σχετικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, αλλά δεν νοιάστηκε καθόλου που η ΕΚΤ και το Eurogroup ενήργησαν ως Πόντιος Πιλάτος στην κλοπή, που έγινε το 2013, με κούρεμα των αποταμιεύσεων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι λάμβαναν εγκυκλίους από την ΚΤΚ μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 διαβεβαιώνοντας τους πολίτες για την ασφάλεια των αποταμιεύσεων τους”.

Σημειώνει πως σε ό,τι αφορά τη Λαϊκή, ειδικότερα, “το κράτος εγγυήθηκε τη βιωσιμότητα της τον Αύγουστο του 2012 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και με επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς τους ελεγκτές της Λαϊκής Τράπεζας, που εγγυάτο τη Λαϊκή σαν δρώσα οικονομική μονάδα (going concern) τον Οκτώβριο του 2012”.

“Το κράτος είτε το αντιλαμβάνεται, είτε όχι, είτε προτιμά να το ξεχνά, είναι δεσμευμένο με εγγύηση του 100% των καταθέσεων στη Λαϊκή. Ευελπιστούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που δεν θα τηρήσει τις εγγυήσεις του. Αναφερόμαστε σε γραπτές εγγυήσεις και όχι σε προφορικές δεσμεύσεις ή άλλες διακηρύξεις”, προσθέτει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top