ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θα την ονομάσουμε νεκροταφείο αντί Σαριπόλου…μας άφησαν στο έλεος του Θεού» - Όσα λένε οι ιδιοκτήτες υποστατικών - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα την ονομάσουμε νεκροταφείο αντί Σαριπόλου…μας άφησαν στο έλεος του Θεού» - Όσα λένε οι ιδιοκτήτες υποστατικών - ΒΙΝΤΕΟ

Πιο άδεια από ποτέ η οδός  Σαριπόλου στη Λεμεσό όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες υποστατικών. Δεν θυμίζει την Λεμεσό των παλαιών καιρών και αυτό οφείλεται στην πανδημία και στις επιπτώσεις της.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο ιδιοκτήτης γνωστού υποστατικού στην Σαριπόλου, Πόλυς Πολυχρονίου «Θα την ονομάσουμε νεκροταφείο στο τέλος αντί Σαριπόλου. Εγώ είμαι 11 χρόνια εδώ, έχω το κανέλλα και οι κρατήσεις είναι μηδέν, ο κόσμος φοβήθηκε και έμεινε σπίτι του».

«Κάποιοι είναι ανεμβολίαστοι , κάποιοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν, εμάς αφήσαν μας στο έλεος του θεού, το κράτος δεν μας βοήθησε τίποτε» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το πόσο καιρό επικρατεί αυτή η κατάσταση απάντησε «μόλις  μπήκε ο χρόνος πάτωσε η περιοχή. Είναι νεκροταφείο, τίποτα από ότι βλέπετε, μέρα νύχτα. Ο χώρος μου είναι για 150-180 άτομα και χθες βράδυ είχε 10 άτομα. Η δουλειά μειώθηκε στο 80%».

Για το αν έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε βοήθεια από τον Δήμο τον τελευταίο χρόνο απάντησε ότι έχουν λάβει μια βοήθεια η οποία όμως ήταν πολή μικρή και δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν ούτε το 50% αφού δεν υπάρχει δουλειά. 

Ο Μάριος, ιδιοκτήτης άλλου υποστατικού στην Σαριπόλου, δηλώνει «πρώτη φορά είναι έτσι η Σαριπόλου. Μετά τα μέσα του Δεκεμβρη με τα νέα μέτρα η δουλειά μας έπεσε πάρα πολύ και ειδικά μετά την πρωτοχρονιά. Είναι τα μέτρα, τα κρούσματα, τα άτομα που είναι σε καραντίνα όλα μαζί μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Τα delivery βοηθούν αλλά δεν είναι αρκετά χρειάζεται και το dine in. Είχαμε λάβει κάποια βοήθεια από το κράτος στα προηγούμενα lockdown αλλά μέχρι στιγμής τώρα όχι».

Πρόσθεσε πως κάποιες επιχειρήσεις ανοίγουν επιλεκτικά κάποιες μέρες και τις μέρες που υπολόγιζουν ότι θα έχουν μειωμένη  προέλευση αποφασίζουν να κλείσουν. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εργάζεται κόσμος και λειτουργεί σαν domino effect με αντίκτυπο στην οικονομία».

Τόνισε, πως σίγουρα οι ιδιοκτήτες υποστατικών και κέντρων αναψυχής θέλουν την βοήθεια της κυβέρνησης και ότι η τελευταία  καθώς λαμβάνει μέτρα, πρέπει να προστατεύει ναι μεν τους πολίτες , αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σκέφτεται και τις επιχειρήσεις.

«Το να προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε κάτι με το να καταστρέφουμε κάτι άλλο δεν είναι σωστό πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση» δήλωσε.

Από την άλλη πλευρά οι πλατφόρμες delivery έχουν πάρει φωτιά. Δήλωση από επιχειρηματία σε πλατφόρμα delivery, «εμείς είμαστε απαιτητικοί για τον καταναλωτή γιατί θεωρούμε ότι ο κύπριος καταναλωτής αξίζει να έχει ένα σωστό delivery σε άμεσο χρόνο»

«Ο κύπριος το έχει αγκαλιάσει το delivery και νομίζω ότι είναι κάτι που ήρθε και θα μείνει» είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top