ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «ανοίγματα» στα κατεχόμενα προανήγγειλε ο ψευδο-πρωθυπουργός

Νέα «ανοίγματα» στα κατεχόμενα προανήγγειλε ο ψευδο-πρωθυπουργός

Μετά τα Βαρώσια θα συνεχιστούν τα ανοίγματα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο "πρωθυπουργός" Φαϊζ Σουτζούογλου. Υποστήριξε επίσης ότι το 96% της γης των Βαρωσίων ανήκει στα οθωμανικά βακούφια.

"Πάντα λέω ότι ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Κύπρο όσο και για την Τουρκία”, είπε και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε με τις γεωτρήσεις και "εκεί πήραμε τους καρπούς αυτής της γενναίας στάσης, της αποφασιστικότητας να μην υποχωρήσουμε. Ξεκινήσαμε με ένα γεωτρύπανο και στείλαμε δύο γεωτρύπανα. Μετά έγιναν τρία. Τους εμποδίσαμε, είπαμε είμαστε κι εμείς εκεί, δεν υποχωρήσαμε”.

Ο Σουτζούογλου υποστήριξε ακόμη ότι “ο Πρόεδρος Ερντογάν άλλαξε τους κανόνες με τα Βαρώσια. Το 3% έχει ανοίξει, θα ανοίξει σταδιακά. Αυτή είναι περιοχή της τδβκ. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είναι γνωστοί, αλλά το 96% της γης είναι ιδιοκτησία των βακουφίων άλλωστε. Θα ανοίξει κομμάτι κομμάτι. Είναι τόσο ξεκάθαρο. Είναι τελείως κλειστό εδώ και 50 χρόνια, και έχει δημιουργηθεί μια άγρια ζωή. Στην πραγματικότητα, είναι ίσως ένα μοναδικό μέρος για επίσκεψη στον κόσμο για τους τουρίστες. Οι επισκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Σχεδόν 400.000 άτομα έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής”.

Είπε, ακόμα, ότι τα ανοίγματα θα συνεχιστούν. “Δεν θα αφήσουμε πλέον τίποτα στο έλεος του νότιου γείτονά μας. Πρώτα κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα, και μετά όσοι θέλουν ακολουθούν, αν δεν θέλουν δεν ακολουθούν. Είπαμε δύο κυρίαρχα ίσα κράτη. Μας έχουν κοιμίσει με μια ιστορία ομοσπονδίας εδώ και 50 χρόνια. Το είπα και στον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χάσαμε μια γενιά. Όταν κοιτάμε πίσω, παρατηρούμε ότι δεν έχουμε διανύσει ούτε ένα χιλιοστό δρόμου. Δεν είναι εχθροί μας, αλλά γείτονές μας. Ας ζήσουν εκεί με το καλό, αλλά ας μας αφήσουν. Εμείς ας ζήσουμε ελεύθεροι στη χώρα μας. Αυτό είναι όταν λέμε δύο κυρίαρχα ίσα κράτη. Σε αυτό το θέμα προσφέρει πλήρη στήριξη τόσο ο Πρόεδρός μας όσο και οι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας της Τουρκίας”, υποστήριξε.

Για τη νομισματική κρίση, ο Φαϊζ Σουτζούογλου είπε ότι “απαιτείται νομική ρύθμιση για τη μετάβαση της τδβκ" στο σύστημα διατήρησης της αξίας των καταθέσεων ανεξάρτητα από τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας.

“Η κυβέρνησή μας είναι θετική ως προς αυτό”, είπε, προσθέτοντας ότι “θα γίνει αυτό το άνοιγμα” και ότι “μετά τις 23 του μήνα, σίγουρα θα πραγματοποιήσουμε νέα ανοίγματα όσον αφορά τη μεταφορά ζεστού χρήματος από διαφορετικούς τομείς στην τδβκ”. Ανέφερε ακόμη ότι ετοιμάζουν και "νόμο" για τα κρυπτονομίσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top