ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 17.447 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 686 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 17.447 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 686 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζουν οι επιδημιολογικοί δείκτες τα τελευταία 24ωρα, μετά τη σημαντική επιβάρυνση του ιικού φορτίου. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τον ΕΟΔΥ φτάνουν τα 17.447, εκ των οποίων τα 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υψηλός ο αριθμός των μολύνσεων στην Αττική, με άλλα 6.590 κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα ανήλθαν στα 1.671, ενώ στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο η Αχαΐα με 591 και η Λάρισα 502 περιστατικά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.650.088 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 543 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.354 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 686 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (82.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (17.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 μπήκε στην ατζέντα: Η μάχη για το χρίσμα στον ΔΗΣΥ και το σχέδιο του ΑΚΕΛ

Το 2028 μπήκε στην ατζέντα: Η μάχη για το χρίσμα στον ΔΗΣΥ και το σχέδιο του ΑΚΕΛ

Οι διακοπές τελείωσαν. Τα πολιτικά γραφεία ξαναμπαίνουν σε ρυθμό, οι κομματικές μηχανές παίρνουν μπροστά και πίσω από τις δημόσιες δηλώσεις αρχίζουν να διαμορφώνονται οι πρώτες πραγματικές κινήσεις με ορίζοντα το 2028.