ΔΙΕΘΝΗ

Ο άνδρας που έγραψε ιστορία με την μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου, έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι

Ο άνδρας που έγραψε ιστορία με την μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου, έχει καταδικαστεί για επίθεση με μαχαίρι

Mία διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση με τον άνδρα που έγραψε ιστορία καθώς έλαβε καρδιά τροποποιημένου χοίρου με μεταμόσχευση. Ο 57χρονος Αμερικανός Ντέηβιντ Μπένετ έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Η συγκεκριμένη επέμβαση θεωρήθηκε ως ένα νέο σπουδαίο κεφάλαιο στην ιατρική και η τελευταία ευκαιρία για τον λήπτη. Το μόσχευμα από χοίρο ήταν η τελευταία ελπίδα για να σωθεί η ζωή του άνδρα, αν και ακόμη δεν είναι σαφές ποιο θεωρείται ότι είναι πλέον το προσδόκιμο ζωής του. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ χορήγησε ειδική άδεια για τη διενέργεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης με το σκεπτικό ότι αλλιώς ο ασθενής θα είχε πεθάνει.


Όπως μετέδωσε το BBC ωστόσο το παρελθόν του 57χρονου άνδρα είναι επιλήψιμο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, ο Μπένετ μαχαίρωσε κάποτε έναν άνδρα αφήνοντάς τον παράλυτο.

 

«Δεν του άξιζε η καρδιά»
Ο Ντέιβιντ Μπένετ καταδικάστηκε για επίθεση με μαχαίρι στον Έντουαρντ Σούμακερ το 1988, είπε η αδελφή του στην εκπομπή Today του BBC.

Η Λέσλι Σούμακερ Ντάουνι, της οποίας ο αδερφός πέθανε το 2007, είπε ότι θεωρεί πως η επέμβαση δεν άξιζε στον Μπένετ. Ωστόσο η ομάδα που επιλήφθηκε της μεταμόσχευσης είπε ότι το ποινικό παρελθόν κάποιου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει λόγο άρνησης θεραπείας.

«Είναι υποχρέωση οποιουδήποτε νοσοκομείου ή οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης να παρέχει φροντίδα σε κάθε ασθενή που περνά τις πόρτες του με βάση τις ιατρικές του ανάγκες», είπαν στους New York Times αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Δέκα χρόνια φυλάκιση για την επίθεση
Η επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1988 όταν η σύζυγος του Μπένετ κάθισε στα πόδια του Σούμακερ, ο οποίος ήταν 22 ετών, είπε η Ντάουνι. Σε μια προφανή έκρηξη ζήλιας, ο Μπένετ μαχαίρωσε τον Σούμακερ επανειλημμένα στην πλάτη.

Ο Μπένετ κρίθηκε ένοχος για επίθεση και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Η Ντάουνι είπε ότι κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για το ότι ο Μπένετ έλαβε την καρδιά του χοίρου και έμαθε τα νέα όταν της έστειλε μήνυμα η κόρη της. «Η δεύτερη κόρη μου μού έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε: ‘Μαμά, αυτός είναι ο άντρας που μαχαίρωσε τον θείο Εντ’. Μετά διάβασα την ιστορία και θύμωσα γιατί είχε πάρει την καρδιά» είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top