Φονική φωτιά σε κτήριο στη Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες μεταξύ τους και αστυνομικοί - ΒΙΝΤΕΟ

Φονική φωτιά σε κτήριο στη Νέα Υόρκη: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες μεταξύ τους και αστυνομικοί - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν στη Νέα Υόρκη, από φωτιά που ξέσπασε σήμερα (18/1).

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και πέντε αστυνομικοί. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Φοξ, αριθμός 869 στο Μπρονξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, την πυρκαγιά και την κατάρρευση κτιρίου προκάλεσε έκρηξη αερίου.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες από τότε που 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών 8 παιδιά, μετά από μια άλλη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Περίπου 200 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί το μεσημέρι της 9ης Ιανουαρίου για να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου των συνολικά 19 ορόφων, λίγο πριν τις 11:00 τοπική ώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

ΠτΔ: Στόχος η δημιουργία ενός οργανισμού για την προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών

Προσπάθεια κοινής προώθησης των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου στο εξωτερικό, και τη δημιουργία ενός οργανισμού στα πρότυπα του British Council, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Απονομής Βραβείων και Αριστείων 2026 του Πανεπιστημίου Frederick στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.