ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την άφιξη ελεφάντων από φιλοζωικές οργανώσεις

Διαμαρτυρία έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την άφιξη ελεφάντων από φιλοζωικές οργανώσεις

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας διοργανώνουν σήμερα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, φιλοζωικές οργανώσεις, οργανωμένα σύνολα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, με αφορμή την άφιξη στην Κύπρο ελεφάντων τα οποία θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο της Πάφου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται ότι «οι ελέφαντες φθάνουν στην Κύπρο με εμπορικό αεροσκάφος γύρω στις οκτώ απόψε και η ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα αρχίσει στις επτά».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου «καταδικάζει την άδικη και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι σκανδαλώδης γιατί μας παίρνει πίσω σε άλλες εποχές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ελέφαντες θα καταλήξουν στον ζωολογικό κήπου Πάφου και πληροφορηθήκαμε ότι μόλις προχθές (11/6/15) λειτουργοί του Υπουργείου επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας των ελεφάντων για να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους».

Εμείς από την πλευρά μας, προστίθεται στην ανακοίνωση «διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είναι ακατάλληλοι και εάν κρίνουμε από το μέγεθος της λίμνης μέσα στην οποία θα μπορούν οι ελέφαντες να κάνουν μπάνιο και να χωράει ολόκληρο το σώμα τους, τότε οι ειδικοί είτε δεν μέτρησαν καλά ή τους χάλασε η μεζούρα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλούν «την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να ανακαλέσει την απόφαση της για την εισαγωγή των ελεφάντων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top