ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη στο Μεξικό: Γκέι ζευγάρι βρέθηκε διαμελισμένο σε σακούλες σκουπιδιών στην άκρη του δρόμου

Φρίκη στο Μεξικό: Γκέι ζευγάρι βρέθηκε διαμελισμένο σε σακούλες σκουπιδιών στην άκρη του δρόμου

Η απίστευτη φρίκη στο Μεξικό με άλλες δύο γυναικοκτονίες να καταγράφονται και μάλιστα βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Ένα ζευγάρι λεσβιών από το Τέξας δολοφονήθηκε αφού πρώτα βασανίστηκε ενώ τα σώματά τους διαμελίστηκαν και αφέθηκαν σε δύο σακούλες σκουπιδιών σε δρόμους στην πόλη Ciudad Juárez στα σύνορα Ηπα – Μεξικού.

Οι γυναίκες ταυτοποιήθηκαν ως η Nohemí Medina Martínez και η Yulizsa Ramírez, και οι δύο 28 ετών, από το Ελ Πάσο, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Τσιουάουα.

Οι σακούλες που περιείχαν τα πτώματά τους βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 17 μιλίων η μία από την άλλη σε ένα τμήμα του δρόμου Juárez-El Porvenir το πρωί της Κυριακής. Το ένα από τα πτώματα βρισκόταν στη γειτονιά San Agustín και το άλλο βρέθηκε στην είσοδο του χωριού Jesus Carranza.

Η μεξικανική εφημερίδα El Diario ανέφερε ότι επισκέπτονταν μέλη της οικογένειας στην Ciudad Juárez και τις είδαν τελευταία φορά τα δύο Σάββατα. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό ήταν στο Μεξικό ενώ και οι δύο ήταν Μεξικανές αλλά ζούσαν στο Τέξας.

Τα θύματα ήταν μητέρες τριών παιδιών

Η διευθύντρια της Επιτροπής Τσιουάουα για τη Σεξουαλική Διαφορετικότητα Karen Arvizo επιβεβαίωσε στη DailyMail ότι το ζευγάρι ήταν μητέρες τριών παιδιών. Παντρεύτηκαν το 2021.

Η Arvizo φοβάται ότι οι δολοφονίες της Medina Martínez και του Ramírez θα μπορούσαν να μείνουν ανεξιχνίαστες όπως πολλά άλλα περιστατικά εγκλημάτων μίσους απέναντι στην LGBT κοινότητα του Μεξικού στο παρελθόν.

«Η ανησυχία είναι ότι οι αρχές δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα», είπε η Arvizo. «Αισθανόμαστε ότι μας φέρονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι πραγματικά δεν έχουμε σημασία».

Γκέι ζευγάρι δολοφονήθηκε στο Μεξικό
Τη Δευτέρα, οι αρχές της Ciudad Juárez βρήκαν τα σώματα άλλων δύο γυναικών σε μια διασταύρωση στη συνοικία Patria-Saragoza. Είχαν επίσης βασανιστεί και πυροβοληθεί και τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ένα από τα θύματα δηλώθηκε νεκρό στο σημείο. Η άλλη γυναίκα πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο λίγη ώρα μετά

Άγνωστο αν οι τέσσερις δολοφονίες συνδέονται.

Δεν έχουν τέλος οι δολοφονίες
Οι πρόσφατες στατιστικές εγκληματικότητας που εξετάστηκαν από την El Diario δείχνουν ότι τουλάχιστον 65 ανθρωποκτονίες έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής φέτος στη Ciudad Juárez, τον πιο βίαιο από τους 67 δήμους της Τσιουάουα. Έντεκα από τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί ως γυναίκες.

Η πόλη Ciudad Juárez
Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Τσιουάουα έδειξαν ότι 1.424 από τις 2.476 ανθρωποκτονίες που καταγράφηκαν στην πολιτεία το 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Ciudad Juárez, περίπου τέσσερις κατά μέσο όρο την ημέρα.

Συγκριτικά, 2.715 δολοφονίες αναφέρθηκαν το 2020, συμπεριλαμβανομένων 1.507 στη συνοριακή πόλη.

Ο εισαγγελέας της Ciudad Juárez, Χεσούς Καράσκο, αποδίδει την πλειονότητα των ανθρωποκτονιών σε μικρότερες συμμορίες ναρκωτικών όπως οι «Los Mexicles», «Doble A», «Los Aztecas» και «La Nueva Empresa».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top