ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διυπουργική σύσκεψη: Συζητήθηκε εκτενώς η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας

Διυπουργική σύσκεψη: Συζητήθηκε εκτενώς η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας

Το σημαντικό ζήτημα της αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας συζητήθηκε εκτενώς σε διυπουργική σύσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Στέφης Δράκου και του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού Δέσπως Μιχαηλίδου και του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο Υπουργοί, «τόνισαν το γεγονός πως η νεανική παραβατικότητα είναι ένα ευρύ κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται και στα σχολεία».

Επίσης, «μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων υπήρξαν χρήσιμες εισηγήσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια κατάλληλη δομή με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προκειμένου να δρουν άμεσα».

Σημαντική εισήγηση που τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου αφορά στην εισαγωγή του θεσμού του διαμεσολαβητή, κάτι το οποίο θα εξεταστεί στη συνέχεια, ενώ παράλληλα, υπήρξε εισήγηση να γίνουν επιμορφώσεις των γονέων/κηδεμόνων για πρόληψη του φαινομένου».

Όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη, «το όλο θέμα θα τύχει χειρισμού από ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους για περαιτέρω μελέτη των εισηγήσεων που έχουν υποβληθεί».

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης, «ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εποικοδομητική συζήτηση και ιδιαίτερα την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερη σύσκεψη για μελέτη της έκθεσης προόδου από την ομάδα εργασίας, ούτως ώστε να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top