ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

«Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του στα κατεχόμενα με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Αζερμπαϊτζάν, Badraddin Guliyev.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για αγώνα του ψευδοκράτους και στενούς δεσμούς με τη "μητέρα πατρίδα Τουρκία" και τα τουρκόφωνα κράτη. Πρόσθεσε δε ότι η «νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ και η προσέγγισή του με τη Δημοκρατία της Τουρκίας μας ενέπνευσαν τα τελευταία χρόνια».

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι σχέσεις μας με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει περισσότερο και οι κοινωνικές και πολιτιστικές επαφές έχουν αυξηθεί. Το Αζερμπαϊτζάν δείχνει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για μας. Συμμετείχα σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και έδωσα συνεντεύξεις σε πολλούς Αζέρους δημοσιογράφους. Είμαι έθνος που προερχόμαστε από την ίδια οικογένεια, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, είμαστε κράτη που μας ενώνει το πεπρωμένο και στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε είδους αγώνες. Εδώ υπάρχει μια Τουρκική Δημοκρατία, την οποία σεβόμαστε όλοι».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι αυτό που επιθυμεί είναι η αύξηση των πολιτικών δεσμών στο υψηλότερο επίπεδο το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα, όπως και πολλοί εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top