Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

«Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του στα κατεχόμενα με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Αζερμπαϊτζάν, Badraddin Guliyev.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για αγώνα του ψευδοκράτους και στενούς δεσμούς με τη "μητέρα πατρίδα Τουρκία" και τα τουρκόφωνα κράτη. Πρόσθεσε δε ότι η «νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ και η προσέγγισή του με τη Δημοκρατία της Τουρκίας μας ενέπνευσαν τα τελευταία χρόνια».

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι σχέσεις μας με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει περισσότερο και οι κοινωνικές και πολιτιστικές επαφές έχουν αυξηθεί. Το Αζερμπαϊτζάν δείχνει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για μας. Συμμετείχα σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και έδωσα συνεντεύξεις σε πολλούς Αζέρους δημοσιογράφους. Είμαι έθνος που προερχόμαστε από την ίδια οικογένεια, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, είμαστε κράτη που μας ενώνει το πεπρωμένο και στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε είδους αγώνες. Εδώ υπάρχει μια Τουρκική Δημοκρατία, την οποία σεβόμαστε όλοι».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι αυτό που επιθυμεί είναι η αύξηση των πολιτικών δεσμών στο υψηλότερο επίπεδο το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα, όπως και πολλοί εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE