ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληροφοριοδότες (whistleblowers): Χαιρετίζει τη ψήφιση του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση

Πληροφοριοδότες (whistleblowers): Χαιρετίζει τη ψήφιση του νομοσχεδίου η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει την ψήφιση χθες 20/1 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την προστασία ατόμων που αναφέρουν παραβιάσεις του νόμου και ειδικότερα πιθανές πράξεις διαφθοράς, του γνωστού νομοσχεδίου whistleblowers.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων διαφθοράς.

Αναμένουμε ότι η Βουλή, λειτουργώντας με το ίδιο πνεύμα συναίνεσης, θα προχωρήσει σύντομα στην ψήφιση και των άλλων σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και στην ίδρυσης της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top