ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποδομές Φυσικού Αερίου – Καθυστερούν λόγω πανδημίας - Ολοκλήρωση το 2023

Υποδομές Φυσικού Αερίου – Καθυστερούν λόγω πανδημίας - Ολοκλήρωση το 2023

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα 21/1, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) κ. Νίκο Καστελλανή, για μια πρώτη συνάντηση συντονισμού και καθορισμού προτεραιοτήτων που αφορούν την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ προέβη σε σφαιρική ενημέρωση του Προέδρου αναφορικά με τις δραστηριότητές της, καθώς και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε σχέση με το έργο ανάπτυξης υποδομών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό. Το έργο υλοποιείται από τη θυγατρική εταιρεία της ΔΕΦΑ, την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ).

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για την εκτιμώμενη 9μηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου που επέφερε η πανδημία, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις ατόμων και στη λειτουργία των εργοταξίων καθώς επίσης και στην έλλειψη/μειωμένη διάθεση συγκεκριμένων πρώτων υλών. Ως εκ τούτου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023, ως είχε ανακοινωθεί και παλαιότερα.

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης του σχεδιαστικού μέρους, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι κατασκευαστικές εργασίες επί του πλοίου «ΕΤΥΦΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το οποίο θα αποτελέσει την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατηρούμενη καθυστέρηση ζητώντας τόσο από τη ΔΕΦΑ όσο και από το Υπουργείο Ενέργειας, στενή παρακολούθηση των εξελίξεων σε σχέση με την πρόοδο των εργασιών υλοποίησης των υποδομών, αλλά και την προμήθεια φυσικού αερίου. Επιπλέον, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε - Πού τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»

Χαμάς: Πατέρας και γιος ομολογούν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έγινε 87 χρόνων και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποκάλυψη για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή τουΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top