Πώς θα κάνουμε καρναβάλι φέτος - «Όσο καθυστέρει να γίνει... τόσο πιο ανεπανάληπτο θα είναι όταν διεξαχθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού - ΒΙΝΤΕΟ

Πώς θα κάνουμε καρναβάλι φέτος - «Όσο καθυστέρει να γίνει... τόσο πιο ανεπανάληπτο θα είναι όταν διεξαχθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού - ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμα μια χρονιά  τα καρναβάλια θα είναι προσαρμοσμένα σε συνθήκες πανδημίας για την προστασία των πολιτών και την αποφυγή νέας έξαρσης της πανδημίας. Για τις αποφάσεις του Δήμου Λεμεσού σχετικά με το φετινό καρναβάλι μίλησε στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης  ανέφερε ότι τα καρναβάλια είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή, όχι μόνο για τους Λεμεσιανούς, αλλά και για όλους και ότι την περιμένουνουμε κάθε χρόνο σαν μια ευκαιρία για χαρά, διασκέδαση και ψυχαγωγία κάτι που χρειαζόμαστε όλοι, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη, όπως αυτή που περνούμε τώρα. «Ασφαλώς, δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την υφιστάμενη, επιδημιολογική κατάσταση. Έτσι, ότι είναι να γίνει θα γίνει με πολύ υπευθυνότητα», τόνισε.

Πρόσθεσε, πως θεσμοί μεγάλοι όπως τα καρναβάλια δεν μπορούν να ακυρωθούν, όμως ο Δήμος Λεμεσού θα είναι έτοιμος να προσφέρει ακόμα μια φορά ένα δεκαήμερο αγάπης και ψυχαγωγίας, μέσα στα πλαίσια των δεδομένων που ισχύουν με την πανδημία.

«Δεν θα γίνουν οι μαζικές εκδηλώσεις όπως η τσικνοπέμπτη, η παιδική και η μεγάλη παρέλαση, όμως θα υπάρχει ένα δεκαήμερο από παραστάσεις που θα γίνουν, είτε στο Παττίχειο, είτε στον Χαρουπόμελο, ένα μεγάλο χώρο στην περιοχή του κάστρου, όπου θα μπορέσουμε και εκθέσεις να κάνουμε και εκδηλώσεις να κάνουμε και μουσικές συναυλίες, όπου θα μπορεί ο κόσμος να τις παρακολουθήσει, πάντα μέσα στα μέτρα που υφίστανται, για να μπορέσουν να ζήσουν ακόμα μια φορά και οι Λεμεσιανοί τη χαρά αυτής της λαϊκής γιορτής», ανέφερε.

Καταληκτικά, ευχήθηκε να είναι η τελευταία χρονιά  που τα καρναβάλια θα είναι υπό αυτές τις συνθήκες. «Όσο καθυστέρει το καρναβάλι να γίνει με την κανονική του μορφή τόσο περισσότερο θα είναι κάτι το ανεπανάληπτο όταν διεξαχθεί. Ελπίζουμε του χρόνου πρώτα ο θεός και μετά οι επιδημιολογικές συνθήκες να το επιτρέψουν», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε, ότι στο περσινό καρναβάλι του 2021, το πρώτο που έγινε μέσα σε συνθήκες πανδημίας, οι Λεμεσιανοί ξεχύθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι φέτος η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι στις 6 Μαρτίου 2022, η Τσικνοπέμπτη είναι στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 7 Μαρτίου 2022 και η αποκριά ή το τριώδιο ξεκινά την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE