Στήριξη Κυβέρνησης σε αγρότες – Μεγάλες ζημιές καλλιέργειες λόγω κακοκαιρίας και ψύχους

Στήριξη Κυβέρνησης σε αγρότες – Μεγάλες ζημιές καλλιέργειες λόγω κακοκαιρίας και ψύχους

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώθηκαν, σε όλη την επικράτεια των ελεύθερων περιοχών του νησιού μας, ζημιές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυτικής παραγωγής, κυρίως σε εσπεριδοειδή, πατάτες και λαχανικά.

Με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση της κατάστασης, λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας μετέβησαν άμεσα στις πληγείσες περιοχές για καταγραφή όλων των ζημιών και ενεργοποίηση του Εθνικού Πλαισίου για στήριξη των πληγέντων γεωργών.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, στέκεται δίπλα στον αγροτικό μας κόσμο και στηρίζει έμπρακτα τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ρεκόρ ΑΠΕ στη Θέρμανση και Ψύξη στην ΕΕ – Πάνω από τον Μέσο Όρο η Κύπρος

Ρεκόρ ΑΠΕ στη Θέρμανση και Ψύξη στην ΕΕ – Πάνω από τον Μέσο Όρο η Κύπρος

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έφτασε το 2024 η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στη θέρμανση και την ψύξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κύπρο να καταγράφει επίδοση σημαντικά υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE