ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο ανακριτές ξεψαχνίζουν τα στοιχεία που έστειλε ο Γκιώνης- Στα χέρια τους οι 47 σελίδες

Δύο ανακριτές ξεψαχνίζουν τα στοιχεία που έστειλε ο Γκιώνης- Στα χέρια τους οι 47 σελίδες

Δύο έμπειροι ανακριτές της Αστυνομίας μελετούν τα στοιχεία που απέστειλε με email από την Αθήνα ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα δρα δίκτυο μαστροπείας με συνεργούς και στην Κύπρο.

Φωτογραφίες, αναρτήσεις δικές του αλλά και άλλων ατόμων με στοιχεία και ισχυρισμούς, περιλαμβάνονται στην 47 σελίδων επιστολή του Γκιώνη που παραλήφθηκε από την κυπριακή Αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης. Την αποστολή του υλικού γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ολοκλήρωσε την έρευνα με τα στοιχεία που μπόρεσε να εντοπίσει. «Συνεχίζουμε με νέα στοιχεία που θα αρχίσω να ερευνώ από αύριο», έγραψε χαρακτηριστικά και λίγο αργότερα η κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε τη λήψη του εγγράφου.

Με οδηγίες του αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου, δύο ανακριτές της Αστυνομίας άρχισαν τη μελέτη του υλικού ώστε το ταχύτερο δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για το βάσιμο των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο. Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να γίνει μια πρώτη ενημέρωση του Αρχηγού της Αστυνομίας για την αξιολόγηση του υλικού, από την οποία θα εξαρτηθεί και ο περαιτέρω χειρισμός. Μετά την ενημέρωση και την αξιολόγηση του περιεχομένου της αλληλογραφίας Γκιώνη, ο Αρχηγός θα επικοινωνήσει αρμοδίως με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα, τόσο για να τους ενημερώσει, όσο και για να λάβει οδηγίες για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Themaonline, για να διαταχθεί ποινική ανάκριση στην Κύπρο θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για διάπραξη αδικημάτων στην κυπριακή επικράτεια. Εἀν υπάρξουν στοιχεία που να δημιουργούν υπόνοιες για εμπλοκή προσώπων που διαμένουν στην Κύπρο, επίσης μπορεί να γίνει έρευνα. Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι αρμοδιότητα της χώρας στην οποία τελέστηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Από το περιεχόμενο του υλικού θα εξαρτηθεί και η απόφαση κατά πόσον θα κληθεί για κατάθεση ο Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να έρθει στην Κύπρο. Δεν αποκλείεται όμως να μεταβούν στην Αθήνα στελέχη της Αστυνομίας για λήψη κατάθεσης.

Πάντως σύμφωνα με ενημέρωση που εξασφάλισε από την Ελληνική Αστυνομία, η Κυπριακή Αστυνομία δεν έχει ενώπιόν της οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν εμπλοκή Κυπρίων στην υπό διερεύνηση υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top