ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία από πιθανό Grexit λέει ο Λιλλήκας

Επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία από πιθανό Grexit λέει ο Λιλλήκας

Τη θέση ότι μια ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές της θα είχε επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, καλώντας τους δανειστές να αλλάξουν στάση.

Σημείωσε ωστόσο ότι "δεν είναι τόσο στενοί οι δεσμοί πλέον της κυπριακής οικονομίας με την ελλαδική, ιδιαίτερα οι τραπεζικοί όπως ήταν το 2013" λέγοντας ότι  "δεν παύει σημαντικό μέρος των εξαγωγών μας αλλά και των εισαγωγών μας να είναι σε συνεργασία ή σε σχέση με την Ελλάδα και ασφαλώς θα υπάρξει επηρεασμός".

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και αναδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.

"Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η επιβολή ενός αυστηρού μνημονίου  με πρόνοιες που διαιωνίζουν τη βαθιά ύφεση δεν πρόκειται ούτε την Ελλάδα να βοηθήσει αλλά ούτε και το Ευρώ και την Ευρωζώνη. Ενόσω οι οικονομίες της Ευρωζώνης δεν οδηγούνται σε ανάπτυξη τότε το ευρώ θα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση" είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι και τα δύο μέρη πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα δίκαιο και αξιοπρεπή συμβιβασμό και έδωσε έμφαση στους δανειστές λέγοντας ότι οφείλουν να αλλάξουν στάση και πολιτική τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες που έχουν μπει στο φαύλο μηχανισμό στήριξης.

"Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο στη βάση του αλληλοσεβασμού,  της εξυπηρέτησης των κοινών συμφερόντων και προάγοντας τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη ως έκφραση αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των Κρατών-Μελών της Ε.Ε έχει τραυματιστεί σοβαρά. Χωρίς την αρχή της αλληλεγγύης η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον γιατί θα επικρατήσουν οι λογικές του ανταγωνισμού και το πνεύμα του δεσποτισμού των ισχυρών και των αδυνάτων" είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις τελικά να έχουν αίσιο τέλος τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσκεψη ΠτΔ σε Ισραήλ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ είπε ότι η επίσκεψη αυτή, τη δεδομένη αυτή στιγμή, είναι πολύ κρίσιμη, και ευχήθηκε όπως στεφθεί με επιτυχία.

“Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε αυτό το στάδιο και μετά τις ανακοινώσεις της Νoble αναφορικά με το κοίτασμα Αφροδίτη, αλλά και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκμετάλλευση του δικού του φυσικού αερίου, ότι αυτή η επίσκεψη θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες συμφωνίες που θα στηρίζονται στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και θα θέτουν τις υποδομές για την ανάπτυξη κοινών συμφερόντων με το Ισραήλ αλλά  στη συνέχεια και με άλλες γειτονικές χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και ο Λίβανος” είπε ο κ. Λιλλήκας.

Οι δηλώσεις του κ. Λιλλήκα έγιναν μετά από συνάντηση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών και του Δημοτικού Σύμβουλου της Συμμαχίας στην Αγλαντζιά με αντιπροσωπείες των Επιτροπών Πρωτοβουλίας και Αγώνα Αγλαντζιάς για την κατασκευή τετραπλών λεωφόρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top