Νέα έρευνα δείχνει ότι 65 είδη ζώων γελάνε

Νέα έρευνα δείχνει ότι 65 είδη ζώων γελάνε

Το γέλιο είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη φύση. Οι περισσότεροι αρχίζουμε να γελάμε δυνατά πολύ νωρίτερα από ότι μιλάμε ή περπατάμε. Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος που μπορούν να επικοινωνούν τα συναισθήματα τους με γέλιο.

Ερευνητές στο UCLA έχουν εντοπίσει 65 είδη ζώων που κάνουν «φωνές παιχνιδιού», ή αυτό που εμείς θα θεωρούσαμε γέλιο. Ορισμένα εξ αυτών τα γνωρίζαμε ήδη -ξέραμε για παράδειγμα ότι πίθηκοι και αρουραίοι γελάνε- όμως άλλα αποτελούν έκπληξη.

Οι οικόσιτες αγελάδες και οι σκύλοι, οι αλεπούδες, οι φώκιες, τρία είδη πτηνών γελάνε με τον ίδιο τρόπο. Οι επιστήμονες Sasha Winkler και Greg Bryant μοιράστηκαν τα ευρήματά τους σε άρθρο στο περιοδικό Bioacoustics.

Οι συγγραφείς διερεύνησαν διάφορους ήχους παιχνιδιού, καταγράφοντάς τους ως θορυβώδεις ή τονικούς, δυνατούς ή ήσυχους, υψηλούς ή χαμηλούς, σύντομους ή μεγάλους, ένα απλό κάλεσμα ή ρυθμικό μοτίβο.

Αν και οι ερευνητές δήλωσαν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να καταγραφεί το γέλιο στη φύση, ειδικά μεταξύ των ζώων με πιο ήσυχες φωνές, έχουμε κάποια παραδείγματα που έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύγκρουση με φόντο το «Συμβούλιο Τραμπ»: «Ιστορική Διολίσθηση» βλέπει το ΑΚΕΛ – «Τέλος στην πολιτική της άδειας καρέκλας» απαντά η Κυβέρνηση

Σύγκρουση με φόντο το «Συμβούλιο Τραμπ»: «Ιστορική Διολίσθηση» βλέπει το ΑΚΕΛ – «Τέλος στην πολιτική της άδειας καρέκλας» απαντά η Κυβέρνηση

Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να συμμετάσχει στη συνάντηση του υπό συγκρότηση «Συμβουλίου Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε μια νέα, σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE