Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη εφαρμογή από αύριο (1/2) το iJustice - Σημαντικό βήμα αναβάθμισης της δικαιοσύνης

Σε πλήρη εφαρμογή από αύριο (1/2) το iJustice - Σημαντικό βήμα αναβάθμισης της δικαιοσύνης

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από 1η Φεβρουαρίου 2022 το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης (iJustice), ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ποιοτικής αναβάθμισης του συστήματος δικαιοσύνης της χώρας, που αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην ταχύτερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των λειτουργών και επαγγελματιών του τομέα και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

Ως εκ τούτου, όλες ανεξαιρέτως οι νέες υποθέσεις θα καταχωρίζονται πλέον αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία, εξαιρουμένων του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας και των Δικαστηρίων που ασκούν Ποινική Δικαιοδοσία, περιλαμβανομένων του Κακουργιοδικείου, του Στρατιωτικού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Για διευκρινήσεις αναφορικά σε υποθέσεις που έχουν καταχωριστεί ήδη εντός Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου 2022, μπορείτε να συμβουλευθείτε τη σχετική ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Της πλήρους εφαρμογής του συστήματος, προηγήθηκε ενδελεχής εκπαίδευση και ικανό διάστημα εξοικείωσης των χρηστών με το σύστημα, ενώ, παράλληλα, μέσα από παραγωγικό διάλογο και διαβουλεύσεις με όλους τους εταίρους, καταγράφηκαν και υλοποιήθηκαν προτάσεις αναγκαίες για τη διεύρυνση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών του συστήματος καθώς και για τη διασφάλιση της άντλησης του μέγιστου δυνατού οφέλους από τη χρήση του.

Σημειώνεται, τέλος, πως για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ), με τη στήριξη του Υφυπουργείου, έχει προχωρήσει στην οργάνωση σημείων εκπαίδευσης στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, ούτως ώστε να επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά τεχνικής φύσεως δυσκολίες που τυχόν να προκύψουν (βλ. σχετική ανακοίνωση ΠΔΣ). Για σκοπούς περαιτέρω διευκόλυνσης των χρηστών του συστήματος έχει δημιουργεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό υπό μορφή βίντεο, καθώς αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης. Παράλληλα, καλούνται οι χρήστες όπως συνεχίσουν να καταθέτουν τις εισηγήσεις τους, προς υλοποίηση παρεμβάσεων για συνεχή βελτίωση της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας του συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για την πρόσβαση και χρήση του συστήματος είναι η εγγραφή στο CY Login στην πύλη της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Το Υφυπουργείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και ο ΠΔΣ εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησή τους για την έκβαση των πολύμηνων, εντατικών προσπαθειών για την ανάπτυξη και πλήρη εφαρμογή του συστήματος iJustice και βεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους, με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, για επίτευξη του κοινού στόχου της πλήρους μετάβασης του τομέα της δικαιοσύνης στη ψηφιακή εποχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Ο πολύχρονος αγώνας των αφανών ηρώων στα ασθενοφόρα για κατοχύρωση - «Είμαστε άτυπα μόνο διασώστες, δεν έχουμε μητρώο»

Παρέδωσε τη σκυτάλη η Δόξα – Η ευχή της στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Δείτε φωτογραφία

Σαν σήμερα, πριν 18 χρόνια, η δολοφονία του Θανάση - «Δεν ξεχνώ» φωνάζει η μητέρα του - Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της

ΥΠΕΣ: Η ανέγερση κατοικιών στη Λεμεσό από ΚΟΑΓ θα προχωρήσει όπως εξαγγέλθηκε

Θλίψη στον Δήμο Λάρνακας - Το «αντίο» στη Φωτεινή Κούτρα - «Κάποιος τόσο ξεχωριστός δεν μπορεί να ξεχαστεί ποτέ»Θανατηφόρο στη Λεμεσό: «Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 65χρονης Γεωργίας - Τα ευρήματα

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: «Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 65χρονης Γεωργίας - Τα ευρήματα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 65χρονης Γεωργίας Χριστοδουλίδου η οποία έχασε την ζωή της στο θανατηφόρο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στον δρόμο Απαισιάς – Κορφής της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top