ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εκστρατεία κατά του Grindr – Αυστηρός έλεγχος ενόψει χειμερινών ολυμπιακών

Κίνα: Εκστρατεία κατά του Grindr – Αυστηρός έλεγχος ενόψει χειμερινών ολυμπιακών

Εξαφανισμένη είναι η εφαρμογή γκέι γνωριμιών Grindr στην Κίνα, με τις αρχές να αυξάνουν τον έλεγχο του ήδη αυστηρά ελεγχόμενου διαδικτύου.

Η εφαρμογή έχει ήδη εξαφανιστεί από πολλά καταστήματα εφαρμογών, στο πλαίσιο των γιορτών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, αλλά και ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αρχή ελέγχου του διαδικτύου διεξάγει εκστρατεία διάρκεια ενός μήνα για την εξάλειψη παράνομου και ευαίσθητου περιεχομένου. Αν και η Κίνα, που είναι και το πολυπληθέστερο έθος στον κόσμο έχει αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία το 1997, οποιαδήποτε μορφή νομικής ένωσης των γκέι ζευγαριών είναι παράνομη. Επίσης, τα ζητήματα της LGBTQ κοινότητας παραμένουν ταμπού. Οι ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν υπό πίεση, καθώς υπάρχει λογοκρισία στο περιεχόμενο του διαδικτύου, ενώ απαγορεύονται και οι απεικονίσεις ομοφυλοφιλικού ρομαντισμού σε ταινίες.

Η Apple υποστηρίζει ότι η Grindr απομάκρυνε την εφαρμογή από το κινεζικό App store. Οι αναζητήσεις της εφαρμογής για κινητά Android και παρόμοιες πλατφόρμες δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, το Play Store της Google δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Grindr δεν έχει προβεί σε σχολιασμό. Διαθέσιμες παραμένουν τοπικές εφαρμογές παρόμοιες με το Grindr, όπως το Blued.

Ο Κινέζος πρώην ιδιοκτήτης του Grindr είχε πουλήσει την εφαρμογή το 2020, μετά από πιέσεις των αμερικανικών αρχών, που έθεσαν ζητήματα ανησυχίας για την πιθανή κακή χρήση των δεδομένων, που θα μπορούσε να δημιουργήσει εθνικούς κινδύνους.

Η διοίκηση της αρχής για τον κυβερνοχώρο ανακοίνωσε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις φήμες, την πορνογραφία κι άλλο περιεχόμενο ιστού. Η καμπάνια επιδιώκει «να δημιουργήσει μια πολιτισμένη, υγιή, εορταστική και ευοίωνη διαδικτυακή ατμόσφαιρα για την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια του νέου σεληνιακού έτους» ανακοινώθηκε.

Τον περασμένο χρόνο, λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκαν σε μεγάλες πανεπιστημιακές ομάδες για τα δικαιώματα LGBTQ αποκλείστηκαν από το WeChat, την κυρίαρχη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικών μέσων της Κίνας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top