Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία (2/2/2022) προχώρησε στην έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού σώματος προς τον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων θα διαβουλεύεται μαζί του για τον καθορισμό των δράσεων υλοποίησης της.

Η Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη θαλασσαιμία και τις άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο, με συνεπακόλουθα πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα με θαλασσαιμία όσο και για την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με θαλασσαιμία εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE