Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία (2/2/2022) προχώρησε στην έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού σώματος προς τον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων θα διαβουλεύεται μαζί του για τον καθορισμό των δράσεων υλοποίησης της.

Η Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη θαλασσαιμία και τις άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο, με συνεπακόλουθα πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα με θαλασσαιμία όσο και για την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με θαλασσαιμία εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE