Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία (2/2/2022) προχώρησε στην έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού σώματος προς τον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων θα διαβουλεύεται μαζί του για τον καθορισμό των δράσεων υλοποίησης της.

Η Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη θαλασσαιμία και τις άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο, με συνεπακόλουθα πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα με θαλασσαιμία όσο και για την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με θαλασσαιμία εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

Η παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, καλώντας όλες τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για πλήρη διερεύνηση της υπόθεση αναφορικά με το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE