Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία (2/2/2022) προχώρησε στην έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού σώματος προς τον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων θα διαβουλεύεται μαζί του για τον καθορισμό των δράσεων υλοποίησης της.

Η Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη θαλασσαιμία και τις άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο, με συνεπακόλουθα πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα με θαλασσαιμία όσο και για την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με θαλασσαιμία εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE