ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου απέρριψε την προδικαστική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης του Βοηθού Εισαγγελέα

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου απέρριψε την προδικαστική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης του Βοηθού Εισαγγελέα

Το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε την χθεσινή προδικαστική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης του Βοηθού ΓΕ Ρίκκου Ερωτοκρίτου, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της αίτησης του ΓΕ για παύση του κ. Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είπε ότι το Συμβούλιο δεν συμμερίζεται την εισήγηση της υπεράσπισης ότι η παράλληλη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου θα αποβεί σε βάρος των δικαιωμάτων του και θα παραβιαστεί το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Η παράλληλη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας είναι δυνατή γιατί όπως αναφέρθηκε δεν επιδιώκονται οι ίδιοι σκοποί και στόχοι και δεν συνιστά κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Από πλευράς της κατηγορούσας αρχής κατατέθηκε η κατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα και τρία τεκμήρια που αφορούν σε τρία DVD με μαγνητοφωνημένες δηλώσεις της συνέντευξης του κ. Κληρίδη στις 14/4/2015 καθώς επίσης και δηλώσεις  που έγιναν από πλευράς του Ρίκκου Ερωτοκρίτου σε διασκέψεις Τύπου και στα ΜΜΕ.

Η πλευρά της υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου έφερε ένσταση ως προς το τρίτο DVD που κατατέθηκε με την δικαιολογία ότι αφορούσε αποσπασματικές δηλώσεις του Βοηθού Εισαγγελέα στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για τη συνέχεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top